1. Home
  2. Nieuws
  3. Accountmanager bij Nespresso

Accountmanager bij Nespresso

Dat je met de opleiding Internationaal Toeristisch Management alle kanten op kan, bewijst Annemieke Bouman. De Tio-alumna studeerde aan Tio Eindhoven en werkt nu een jaar met groot plezier als accountmanager voor het bekende koffiemerk Nespresso.

Het lijkt op het eerste oog geen voor de hand liggende stap, maar niets is minder waar: “Als je kijkt naar het vakkenpakket van Internationaal Toeristisch Management , zie je dat het juist heel goed aansluit op mijn huidige functie,” vertelt Annemieke. “Je krijgt bijvoorbeeld ook de vakken inkoopmanagement, ondernemerschap en recht. Het is zo’n brede opleiding. Het gaat lang niet alleen over toerisme.”

De wereld van Nespresso

Annemieke werkt als accountmanager bij de ‘out of home’ afdeling van het beroemde koffiemerk. Dat houdt in: “Proberen nieuwe klanten uit de horecabranche aan te trekken. Tegelijkertijd moet ik de klanten die we al hebben zien te behouden. Ik geef bijvoorbeeld ook workshops en trainingen. We proberen ze zo echt mee te nemen in de wereld van Nespresso.”
Wat Annemieke het mooiste vindt aan haar werk? “Dat je bij een potentiële klant binnenstapt die nog niet zo bekend is met Nespresso en dat die dan aan het einde echt een ambassadeur is van ons merk. Dat je klein begint en samen iets opbouwt, dat is heel gaaf.”

‘De spirit van Tio’

Niet alleen de lessen van Tio hebben Annemieke gebracht waar ze nu is. “Het was de spirit van Tio. Die past heel goed bij de stap naar het werkende leven.” En wat is die spirit dan precies? “Vanaf dag één ben je ermee bezig dat je na de opleiding zal gaan werken. De dynamische omgeving met onder meer gastcolleges en docenten uit de praktijk helpt daar heel erg bij. Dat de docenten uit hun eigen ervaring spreken, maakt de stof levend.”

Die spirit was niet de enige reden voor Annemieke om bij Tio te gaan studeren: “Het persoonlijke onderwijs sprak mij ook aan. Zelfs de vestigingsmanager kende mijn naam. Op welke hogeschool heb je dat nou?”

Gezellig met een zachte G

Tio is zeker een aanrader wat Annemieke betreft: “Het heeft mij veel gebracht en ik heb fantastische mensen ontmoet. Tio biedt een goede combinatie van theorie en praktijk en afwisselende vakken. En er zijn leuke uitstapjes en bedrijfsbezoeken.”
En dat dus allemaal vanuit Eindhoven: “Ik kom uit Den Bosch dus voor mij was het ideaal. Tio ligt vlak achter Stratumseind. Daar gingen we vaak in een tussenuur een drankje doen op het terras. Super gezellig!”

Ontwikkelen bij Nespresso

Inmiddels werkt Annemiek een jaar bij Nespresso. Een bedrijf waar ze graag met jong talent en stagiairs werken: “Nespresso is een waanzinnig bedrijf om je te ontwikkelen. Ze hebben altijd de focus om van een 9,8 een 10 te maken. Ze proberen iedere dag het beste product en de beste service te brengen.” En wat ook leuk is: “Je werkt er met jonge gemotiveerde mensen.”

We hebben Annemieke gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend

Volg Annemieke op LinkedIn.