1. Home
  2. Nieuws
  3. Van ondernemende studie naar een baan bij ondernemende organisatie

Van ondernemende studie naar een baan bij ondernemende organisatie

Dat je met de Tio-opleiding Hotel- en Eventmanagement alle kanten op kan, bewijst alumnus Martijn Tomassen. Hij studeerde zes jaar geleden af en timmert nu verder aan de weg bij het innovatieve postbedrijf Sandd.

Na zijn studie werkte hij als trainee bij Randstad, waar hij al snel carrière maakte als National Sales Manager. Onlangs is hij aan de slag gegaan bij Sandd, een echte disruptor in de postsector waar Martijn zich helemaal in thuis voelt.

Kun je iets vertellen over je functie?

“Ik ben channelmanager en vanuit die rol zetten we nieuwe producten op de e-commercemarkt. Een soort Sandd 2.0, zou je kunnen zeggen. We ontwikkelen producten vanuit de klantvraag. Je kunt een product kopiëren van een concurrent, maar het past meer bij Sandd - en bij mij - om iets te ontwikkelen wat groter is dan dat. Een voorbeeld daarvan is ‘The last Mile’. We hebben in kaart weten te brengen waar een brievenbuspakje is, als het van het distributiecentrum onderweg is naar jouw voordeur. Hoe interessant is dat?!”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Dat ik een rol heb waarin ik aan de ene kant veel met klanten bezig ben en aan de andere kant met innovatie. Dat komt heel mooi samen in mijn functie en we kunnen de klantvraag direct vertalen naar een product. Daarbij is Sandd een ondernemende, nieuwe en innovatieve organisatie. Dat vind ik onwijs gaaf.”

Waarom koos je destijds voor Tio?

“Ik had het gevoel dat er bij Tio meer werd nagedacht vanuit ondernemingen dan vanuit lesstof. Op andere opleidingen gaat het meer om theorie, bij Tio is het praktischer: hoe word je leider van de toekomst? Dat ondernemende karakter sprak mij heel erg aan. Tio is echt een opleiding voor ondernemers.”

Welk vak is je het meest bijgebleven?

“Het project Student Company, waarbij we een half jaar de tijd kregen om een eigen product op de markt te zetten. Wij ontwikkelden een koffersticker met kofferherkenning. In die tijd was dat hip hoor! Het Imagineringproject was ook heel tof. Dat heb ik toen gewonnen met mijn idee om een ‘Four Seasons Hotel’ op te zetten. Er zou een skibaan én een strand in zitten om zo de vier seizoenen te ervaren. Je leerde met dat project out of the box te denken en een product klaar te maken voor de markt.”

Vind je Tio een aanrader?

Zeker! Omdat ik de vakken goed vind aansluiten op het bedrijfsleven. Tio luistert goed naar het bedrijfsleven en het is gewoon een heel leuke opleiding!”

Volg Martijn op LinkedIn.

Lees het interview met Martijn bij Randstad
Lees meer over: alumni, business, ondernemend