1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio is praktijkgericht, ambitieus en persoonlijk

Tio is praktijkgericht, ambitieus en persoonlijk

Het onderwijs van Tio is niet alleen van hoge kwaliteit, de studenten wordt ook ambitie bijgebracht, ondervindt moeder Irene Heikens. Dochter Juliette haalde onlangs de krant met haar stage en haar zoon is na zijn opleiding aan Tio inmiddels aan een veelbelovende carrière begonnen. “We zijn blij met Tio. Het is fijn dat de kinderen hun studie leuk vinden én vervolgens een prachtig papiertje hebben.”

“Toen mijn zoon nog op de middelbare school zat, had hij geen idee wat hij wilde”, vertelt Irene Heikens over de studiekeuze. “We hebben een heleboel open dagen bezocht, maar niets sprak hem echt aan. Totdat we bij International Business Management van Tio terechtkwamen. Hij was zó enthousiast, hij wilde zich gelijk inschrijven.”

Kleinschalig en persoonlijk

“Vanaf dag één was mijn zoon heel positief, dat verbaasde me eerlijk gezegd een beetje.” Irene moet lachen. “Hij was erg enthousiast over de lessen; de klassen waren klein en de docenten wisten waar ze het over hadden. Dat maakt ook dat de opleidingen van Tio zo goed beoordeeld zijn, denk ik, dankzij de docenten uit de praktijk en het kleinschalige en persoonlijke.”

Van de hotelschool naar Tio

Dochter Juliette volgt het Engelstalige programma van Hotel- en Eventmanagement aan Tio, nadat ze eerst een jaar aan een andere hotelschool heeft gestudeerd. “Het Engelse programma was daar gewoon niet goed”, legt Irene uit. “Toen we op zoek gingen naar alternatieven kwamen we bij de hotelschool van Tio uit; Juliette mocht gelijk in het tweede jaar instromen. Ze heeft het naar haar zin. Het onderwijs is erg goed, de docenten komen uit de praktijk én het Engelstalige programma is zoals het hoort; de docenten beheersen niet alleen hun vak maar ook de taal.”

Stage in Washington DC

Net als haar broer is ook Juliette ambitieus. Onlangs haalde ze nog de krant met haar succesvolle stage bij het SpinAwards Event. “En ook de stage die ze daarvóór deed was een geweldige ervaring”, vertelt Irene. “Dankzij een beurs die ze won mocht ze stage lopen in het prestigieuze Willard InterContinental Hotel in Washington DC!”

Blij met Tio

“Zowel mijn zoon als Juliette hebben het erg naar hun zin (gehad) op Tio”, vertelt Irene verder. “Beiden praten ze altijd erg bevlogen over hun opleiding. Over de lessen, de excursies, de lezingen. Ze gaan altijd enthousiast naar school. Ze ontwikkelen zich rap, dat is mooi om te zien. We zijn erg blij met Tio. Het is fijn dat de kinderen hun opleiding leuk vinden én vervolgens een prachtig papiertje hebben.”

Van Tio-student naar succesvolle strategic marketeer

Haar zoon is inmiddels afgestudeerd en heeft een vliegende start gemaakt als strategic marketeer bij TJIP in Delft. Hij ontwikkelt en voert marketingacties en –campagnes uit, adviseert managers en directie op het gebied van marketing en communicatie en organiseert (internationale) beurzen en events.

Irene: “Niet alleen biedt Tio kwalitatief hoogstaand onderwijs, ook wordt de studenten op Tio een zekere ambitie bijgebracht. Er hangt een prettig sfeertje van ergens echt voor willen gaan. Dat heeft ook zeker bijgedragen aan het vinden van goede baan.”