1. Home
  2. Nieuws
  3. Gave zelf georganiseerde reis naar Lissabon

Gave zelf georganiseerde reis naar Lissabon

Eerstejaars toerismestudente Carmen Vollebregt vindt het moeilijk kiezen wat ze het leukste vindt op Tio. “Echt heel veel is leuk”, zegt ze enthousiast. “Maar, de reis naar Lissabon in november was wel heel bijzonder. Die hadden we helemaal zelf georganiseerd. Die verantwoordelijkheid is zo gaaf!”

Nog een kwartiertje en Carmen moet haar presentatie geven voor de finale van het vak Incentive & Event Travel. “Het vak is heel leerzaam, maar het kost veel extra tijd om een goede presentatie neer te zetten in de finale. Dat is wel even hard doorwerken. Aan de andere kant ben ik natuurlijk wel heel blij om in de finale te staan. Bovendien wist ik van tevoren ook al wel dat Tio behoorlijk hard werken zou zijn. Daardoor kan ik de studie dan ook sneller afronden.”

Waar voor je geld

Carmen financiert haar studie met behulp van DUO en een bijdrage van haar ouders. “Houd er rekening mee dat je ook studieboeken en een laptop moet kopen”, adviseert ze. “Je merkt wel dat het waar voor je geld is, je krijgt er echt iets voor terug. De vakken zijn allemaal heel verschillend en overlappen niet. En ik zit in de klas met 7 tot 8 studenten. De docenten kunnen hun aandacht zo heel goed verdelen over alle studenten.”

Aandacht voor praktijk

Ook de aandacht voor praktijk bij Tio bevalt haar goed. “Het is heel leuk dat alles wordt behandeld door docenten uit de praktijk. Dat merk je echt. Hun enthousiasme, hun eigen ervaringen, het motiveert enorm. Bovendien doe je bij Tio direct ervaring op in de praktijk. Voor dit vak kregen we bijvoorbeeld een presentatietraining. En ook het Career Event is heel nuttig, je kunt er goed netwerken. Verder zijn we met de klas naar de Vakantiebeurs gegaan, waar ik contacten heb gelegd voor mijn stage.”

Stage in Tanzania

Inmiddels heeft de studente stage gelopen bij een organisatie voor luxe safarireizen in Tanzania. “Samen met een andere Tio-studente mocht ik onder andere evenementen begeleiden, excursies helpen ontwerpen en plannen, verslagen schrijven over dagtrips, assisteren bij het produceren van nieuwsbrieven en stukken in tijdschriften en de marketing doen. Een hele leuke en gevarieerde stage!”

Volg Carmen op LinkedIn