1. Home
  2. Nieuws
  3. Droom komt uit: stage in Hong Kong bij Ritz-Carlton

Droom komt uit: stage in Hong Kong bij Ritz-Carlton

“Het was echt mijn droom om stage te lopen in Hong Kong, dus daarvoor heb ik erg mijn best gedaan”, vertelt Hotel- en Eventmanagementstudente Misha. “Ik heb alle grote, luxe hotels in Hong Kong benaderd en nu werk ik bij het Ritz-Carlton.”

Pittige sollicitatie

De ambitieuze Misha studeert Hotel- en Eventmanagement aan Tio Eindhoven. “Ik wilde een uitdagende stage, bij een goed hotel in Hong Kong”, vertelt ze. “Eerst heb ik alle grotere, luxe hotels gemaild en later heb ik een dag vrij genomen om ze allemaal nog eens te bellen. Zo kwam ik steeds een stapje verder.” De sollicitatieprocedure bij het Ritz-Carlton was nog behoorlijk pittig, laat Misha weten: “Ik had via Skype drie sollicitatiegesprekken.” Het Ritz-Carlton in Hong Kong is het hoogste hotel van de wereld.

Verantwoordelijkheden

Misha werkt op de afdeling Public Relations en dat bevalt haar heel goed. “Ik moest al vrij snel zelfstandig aan de slag en elke dag krijg ik er meer verantwoordelijkheden bij”, zegt ze. “Daar heb ik ook om gevraagd, toen ik me de eerste dagen nog een beetje verveelde. Nu ben ik onder andere coördinator van een fotoshoot van het hotel.” Hiernaast is de studente onder meer verantwoordelijk voor de social media.

Cultuurverschil  

“Mijn collega’s zijn heel aardig en behulpzaam”, aldus Misha. “Ik ga veel om met de andere stagiaires op mijn afdeling. Ze komen uit Hong Kong en dat vind ik heel leuk. Ik ben hier om de taal en cultuur nog beter te leren kennen!” De studente is Chinees, maar is in Nederland opgegroeid. “Ik heb familie in Hong Kong en ik spreek de taal, dat scheelt natuurlijk enorm. Maar, het cultuurverschil merk ik wel. Soms moet ik mezelf een beetje afremmen, de cultuur hier is iets minder open. Wat dat betreft is het goed dat Tio-studenten het vak Cross Cultural Communication krijgen, heel belangrijk als je de Aziatische cultuur nog helemaal niet kent.”

Volg Misha op LinkedIn

Bekijk ook de video met Misha
Lees meer over: internationaal, social media, stage