1. Home
  2. Nieuws
  3. Duty manager bij Grand Hotel Karel V

Hotelschoolstudente Roxane loopt stage als Duty manager

Na haar stage bij het Hilton Hotel op Malta was Roxane Demmink, studente Hotelmanagement, benieuwd hoe het zou zijn om in een wat minder groot hotel te werken. Ze koos voor het historische Grand Hotel Karel V in Utrecht. Roxane: “Omdat het een relatief klein team is kent iedereen elkaar hier, dat is heel leuk!”

Waarom wilde Roxane nou juist bij dit hotel, het Grand Hotel Karel V in Utrecht, stage lopen? “Dit is het enige 5-sterrenhotel in Utrecht”, legt ze uit. “De vacature sprak me erg aan. En mijn broer heeft hier eerder stage gelopen. Ik was benieuwd hoe het zou zijn na mijn ervaringen bij het grotere Hilton.”

Zichtbaar zijn

Roxane liep in Utrecht stage als duty manager en hield zich veelal bezig met operationele zaken. “Ik was verantwoordelijk voor het ‘grijze’ gebied in het hotel: ik hielp op afdelingen wanneer nodig en zorgde voor het veilig en schoon houden van het hotel”, vertelt ze. Tijdens haar stage kon Roxane op alle afdelingen van het hotel ervaring opdoen. “Het belangrijkste wat ik deze stage heb geleerd, is dat je jezelf als duty manager overal zichtbaar moet maken, zodat iedereen weet dat ze met problemen bij jou terechtkunnen.” 

Teamwork

“Soms was er niet zo veel te doen, dat viel me een beetje tegen”, gaat Roxane verder. “Maar dat je werkte in een klein team vond ik daarentegen heel leuk aan deze stageplek. Iedereen kent elkaar en wil elkaar graag helpen om het beste resultaat te bereiken.”

Diploma op zak

Tijdens haar stage studeerde Roxane Hotelmanagement op Tio Utrecht. “Ik heb voor deze Tio-opleiding gekozen vanwege de kleinschaligheid, sfeer, vakdocenten, praktijk (naast de theorie) en de mogelijkheid tot versneld studeren. Inmiddels ben ik geslaagd en ben ik begonnen aan een nieuwe opleiding van Tio: Commerciële Economie en Ondernemerschap.”

Volg Roxana op LinkedIn

We hebben Roxane gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend