1. Home
  2. Nieuws
  3. Verantwoordelijk voor meerdere projecten bij stage in Manchester

Verantwoordelijk voor meerdere projecten bij stage in Manchester

“Sorry dat ik alsnog iets later ben, maar mijn CEO kwam tóch nog even met een reeks vragen waar hij een antwoord op moest hebben.” Business-student Stan Berenpas (22) werkt als stagiair bij het bedrijf Work Ready Graduates in Manchester en is ambitieus: “Wellicht werkt het concept van dit bedrijf ook wel in Nederland!” Lees hieronder zijn verhaal. 

Internationaal ervaring opdoen

"Bij de opleiding International Business Management in Hengelo hoort, vanzelfsprekend, een stage in het buitenland. Anders zou er duidelijk iets missen op je cv… Een bachelordiploma Internatonal Business Management en dan geen buitenlandervaring. Dat is hetzelfde als een badmeester zonder zwemdiploma, haha!"

Allround managementstage

"Ik heb een allround managementstage, met regelmatig een marketinggericht project. Work Ready Graduates ontwikkelt online-cursussen voor afgestudeerde studenten die de arbeidsmarkt op willen. Ze leren communicatiestrategieën, hoe een goede cv eruitziet en hoe je het beste van jezelf laat zien in een sollicitatiegesprek. In deze cursussen introduceren we afgestudeerden aan interessante bedrijven en andersom. Het mes snijdt zo aan twee kanten."

Inhoudelijk verantwoordelijk voor projecten

"Aan het begin van mijn stage was ik vooral een ondersteunende kracht en hielp ik met administratieve en simpele dingen. Maar ik deed goed mijn best en kreeg geleidelijk meer verantwoordelijkheden. Nu ben ik inhoudelijk verantwoordelijk voor een groot aantal projecten en heb ik op creatief vlak veel zeggenschap. Ik heb veel contact met klanten en partners en daar succesvol in zijn is niet alleen een uitdaging, ik vind het ook heel erg leuk. Net als de informele bedrijfscultuur trouwens! Over een aantal weken zit mijn stage erop. Ik hoop dat we de cursussen die in september gelanceerd moeten worden voor die tijd afronden. Het zou leuk zijn om het harde werken in de praktijk terug te zien."

Theorie in de praktijk brengen

"Dat ik aan het vak Engels het meest heb gehad, is natuurlijk een inkoppertje. Ook Methoden en Technieken komt van pas, daar leerden we informatie vergaren, verwerken en verantwoorden. Tijdens de sessies met mijn manager Leon merk ik dat ik veel heb geleerd tijdens de colleges Marketing. Want vraagstukken als ‘Hoe krijgen we een boodschap via welke kanaal het best bij onze klanten?’ komen regelmatig voorbij. De mix van vakken komt goed tot zijn recht in deze stage.”

Leven in het buitenland

"Manchester is een ontzettend leuke stad en een motiverende omgeving. Ik sport bijna iedere dag en maak muziek op mijn laptop. Dat doe ik in Nederland ook in mijn vrije tijd. Je hoeft niet je héle leven om te gooien wanneer je stage gaat lopen in het buitenland. Ik woon in een bescheiden studiootje met een simpele kookplaat en eigen badkamer voor - hou je vast – 1000,- pond per maand. Dat is serieus geld, zeker wanneer je geen stagevergoeding ontvangt. Waarom ik dit dan toch doe? Mijn ouders zeiden: “Wij willen je voor een deel financieel ondersteunen. Zie het als een investering in jezelf en in de toekomst!” Ik denk dat ze daar gelijk in hebben."

Tip voor het kiezen van je internationale stage

"Kies een plek die niet direct in je comfortzone ligt. Manchester mag dan vanaf Schiphol maar 55 minuten vliegen zijn, de cultuur en werkomgeving zijn totaal anders dan in Nederland. Dat is leuk en daar leer je van! En: je hebt geen zomervakantie, dus zorg dat je stage in het buitenland op een plek is die ook ná werktijd de moeite waard is. Als ik hier om 17.30 uur de deur dichttrek stap ik in mijn toeristen-modus, verken ik de stad en drink ik waarschijnlijk een pint Guinness in de pub."

“Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of the earth" - Mark Twain, 1869

Volg Stan op LinkedIn

Lees meer over: business, internationaal, stage