1. Home
  2. Nieuws
  3. Leerzaam project in een leuke omgeving

Leerzaam project in een leuke omgeving

Renate Welle studeert Commercieel Business Management aan Tio en loopt stage bij B2C Europe. In de eerste week heeft ze samen met drie andere stagiaires Staples bezocht om een beeld te krijgen van het project waar zij mee zouden gaan starten: het project B2C Talks!

Veel nationaliteiten

Renate: “Ik word echt als collega gezien in dit jonge team. De deur staat altijd open en niks is teveel gevraagd. Als ik dus met een stage-opdracht vastloop en kennis nodig heb van een ervaren collega, dan kan ik hierop rekenen.” Ze vindt het leuk om met veel nationaliteiten en verschillende mensen samen te werken; van vervoerder, leverancier, klant tot productie.

Leuk communiceren 

“Het project B2C Talks! houdt in dat wij proberen om alle informatie over de producten leuk te communiceren, zowel intern als misschien later naar de klanten”, vertelt Renate. Het doel is om een betere structuur te krijgen binnen het bedrijf. Ze vindt het leuk om te leren over een branche die ze voorheen nog niet kende. Renate: “Ik word breed ingezet zodat ik overal iets van leer. Ik vind het belangrijk dat je weet waar je over praat binnen het bedrijf.” 

Handige vakken 

Het vak communicatievaardigheden op Hogeschool Tio kan Renate goed toepassen in haar stage omdat ze veel contact heeft met klanten. Vakken zoals zakelijke communicatie, internationale handel, acquisitie, inkoop- en sales management en marketing zijn ook duidelijk terug te vinden in de praktijk die goed aansluiten bij de stage.

Als ik straks geslaagd ben, dan….

“Ga ik verder studeren aan Tio. Ik wil dan de hbo-opleiding International Business Management in Amsterdam gaan volgen,” zegt Renate.

Waarom Tio? 

Renate heeft voor Tio gekozen omdat het kleinschalig en persoonlijk is en je krijgt les van docenten uit de praktijk. “Doordat ik nu International Business Management op Tio ga volgen, kan ik mijn mbo en hbo samen in vijf jaar halen!”

Volg Renate op LinkedIn.

Lees meer over: stage