1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij CliniClowns: Meer dan alleen bezoek aan ziekenhuizen!

Non-Profit stage bij Cliniclowns

Emma Wolters ontdekte tijdens haar stage dat CliniClowns meer is dan vrijwillige optredens in ziekenhuizen. De studente Commercieel Business Management leerde dat de stichting als professionele en vrijwilligersorganisatie op verschillende manieren zieke of gehandicapte kinderen afleiding bezorgt. Emma: “CliniClowns is een goed stage-adres voor studenten die interesse hebben in het reilen en zeilen van een non-profitorganisatie.”

Veel vrijwilligers en vaste medewerkers

“Om alle activiteiten te kunnen verwezenlijken werken er 50 medewerkers op het productiebureau in Amersfoort. Daarnaast zijn er 76 mensen die na de nodige opleiding als clown zowel in het CliniClown College in Amersfoort als in de rest van het land optreden, en zijn er 200 vrijwilligers actief voor CliniClowns”, vertelt Emma.

Het CliniClowns College

Na de nodige begeleiding mocht Emma de bezoeken van ouders en hun zieke of gehandicapte kinderen aan het CliniClowns College in Amersfoort voorbereiden en regelen. Ouders en kinderen beleven samen van alles tijdens hun route door het College. Emma is ook betrokken bij het maken van filmpjes van het bezoek die als 'aftersale' naar het gezin worden gestuurd.

Afwisselende stage

CliniClowns heeft ook een speciale app waar kinderen van alles mee kunnen doen; webcammen met clowns, chatten met andere kinderen, shows bekijken en er verschijnen ook leuke filmpjes”, vertelt Emma. Ze is enthousiast over haar afwisselende stage omdat ze – evenals een Tio-stagiaire uit Amsterdam – ook bij andere werkzaamheden wordt ingezet, waaronder de inkoop van attributen bijvoorbeeld. Ook kan ze daardoor verschillende competenties oefenen.

Werken voor een non-profitorganisatie

Emma tot slot: “Ik heb veel geleerd in Amersfoort, waaronder dat het niet zo vanzelfsprekend is om een 'gezond leven' of 'gezonde kinderen' te hebben. Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren hoeveel kinderen er zijn met een ziekte of een handicap. Ik heb ook bewust gekozen voor een non-profitorganisatie omdat ik me graag wil inzetten voor een goed doel. Mijn stage is een goede voorbereiding op de studie 'Social Work' die ik volgend jaar ga volgen.”

Volg Emma op LinkedIn.

Lees meer over: stage