1. Home
  2. Nieuws
  3. Allround managementstage op Curaçao

Afwisselende stage bij luxe villa’s op Curaçao

Studente Hotel- en Eventmanagement Nikki Old Hanter: "Afgelopen zomer heb ik stagegelopen op Curaçao bij Villa Royale, een bedrijf dat luxe villa’s verhuurt.  Mijn functie bij Villa Royale was vooral gericht op de sales en marketing van het bedrijf. Doordat het een klein, opkomend bedrijf is, nam ik daarnaast veel taken over van de general manager."

"Na mijn opleiding luchtvaardienstverlening wilde ik een vervolgopleiding doen, een baan als stewardess was toch niet helemaal mijn droombaan. Ik vond de horecabranche erg interessant, maar het organiseren van evenementen ook. Zo kwam ik bij de opleiding Hotel- en Eventmanagement terecht op Hogeschool Tio in Hengelo." 

Waarom deze stage?

"Villa Royale heeft haar deuren pas afgelopen januari geopend, dus op het gebied van marketing moest er nog veel worden opgezet. Dat zag ik als een leerzame uitdaging. De general manager gaf aan dat ik veel verantwoordelijkheid zou krijgen en ook mocht meebeslissen over bepaalde zaken binnen het bedrijf. Ik wilde altijd al een keer naar Curaçao, dus was mijn keuze snel gemaakt. "

Veel verantwoordelijkheid

"Mijn stage beviel goed, ik had veel verantwoordelijkheid en mocht meedenken over uitbreidingen binnen het bedrijf. Daarnaast was het team superleuk en gezellig. Het was interessant om veel te leren over online marketing, social media en de toerismebranche. Ook het feit dat er tijdens mijn stage een aantal bekende Nederlanders in de villa’s verbleven was een leuke ervaring."  

Een dag in het leven

"Meestal was ik rond 8:15 uur op kantoor. Als er die dag een check-in was, controleerde ik de inventaris, zette ik een welkomstkaartje en een fles bubbels klaar en deed ik de gordijnen vast open. Bij aankomst van de gasten checkte ik ze in en leidde ik ze rond. Bij nieuwe boekingen maakte ik de facturen op en hield ik de exploitatiebegroting bij. Daarnaast was ik zoals gezegd veel bezig met sales en marketing. Ik onderhield de social media, maakte hiervoor ook zelf de foto’s en zorgde ik ervoor dat alle boekingskantoren altijd op de hoogte waren van de laatste stand van zaken.  

Mijn stagedagen waren erg afwisselend en geen dag was hetzelfde. Om 17:00 uur zat mijn dag erop en reed ik terug naar mijn gezellige studentenhuis in de Nieuwestraat!"

Volg Nikki op LinkedIn

Lees meer over: internationaal, stage