1. Home
  2. Nieuws
  3. Latascha gaat voor een hospitalitycarrière bij The Grand

Latascha loopt stage bij 5-sterrenhotel The Grand

De ambitieuze Latascha gaat voor een internationale carrière in de wereld van hospitality. Met haar opleiding Hotel- en Eventmanagement van Hogeschool Tio lijkt die droom binnen handbereik. Al gelijk in haar eerste jaar weet Latascha een topstage in de wacht te slepen bij een chic sterrenhotel met internationale allure: Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Latascha: “Het was gaaf om in zo’n mooi hotel stage te lopen; ik heb er echt een toptijd gehad!” 

Allround F&B 

Latascha was deze zomer allround F&B-stagiaire bij het luxe 5-sterrenhotel Sofitel Legend The Grand in hartje Amsterdam. “Als allround stagiaire kon ik op meerdere afdelingen ervaring opdoen en veel van het hotel zien”, legt ze uit. “Zo heb ik gewerkt als host waarbij ik gasten voor het bekroonde restaurant Bridges en de bistro Oriole ontving, heb ik geholpen in de bediening van Bridges, had ik een telefoonlijn en stond ik gasten telefonisch te woord, werd ik ingezet bij The Grand Beach en mocht ik ervaring opdoen op de banquetingafdeling.” 

Hoe verleen je goede service 

“Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij The Grand”, gaat Latascha enthousiast verder. “Omdat ik op meerdere afdelingen werkte, had ik veel verschillende taken. Daar heb ik superveel van geleerd. Maar ook op het gebied van service verlenen bijvoorbeeld, hoe je met verschillende soorten gasten om moet gaan. Omdat ik steeds meer verantwoordelijkheden kreeg, heb ik mezelf erg kunnen ontwikkelen. Ik was zo trots om in zo’n mooi sterrenhotel stage te mogen lopen; het was echt een hele leuke tijd!” 

Goed gevoel bij Tio 

Latascha studeert Hotel- en Eventmanagement (Engelstalig) bij Hogeschool Tio. Waarom koos ze voor Tio? “Ik ben bij meerdere scholen gaan kijken, maar toen ik op een open dag van Tio kwam, voelde het goed”, legt ze uit. “Ik voelde me er direct thuis. Bij veel andere hogescholen ben je gewoon een nummertje en dat is bij Tio niet zo. Dat is heel fijn. Daarnaast krijg je bij Tio veel internationale mogelijkheden en dat vond ik belangrijk.” 

Blij met keuze voor Tio 

In eerste instantie werd Latascha nog een beetje afgeschrikt door het collegegeld, vertelt ze. “Het is natuurlijk best veel. Op de open dag van Tio heb ik daarom een gesprek met een financieel adviseur gehad. Dat was heel fijn, want die heeft me alles uitgelegd. Toen had ik er vertrouwen in dat het financieel haalbaar was. En als ik nu terugkijk op het eerste jaar, als ik zie hoeveel (internationale) kansen ik bij Tio krijg, hoeveel ik geleerd heb en hoeveel ik gegroeid ben, dan vind ik het collegegeld het zeker waard.” 

Internationale ambities 

Latascha wilde als kind al emigreren naar het buitenland, en dankzij Tio is ze een stap dichter bij die droom. Bij Tio worden studenten namelijk goed voorbereid op een internationale carrière. “De internationale mogelijkheden van Tio zijn heel fijn, zoals het Engelstalige studieprogramma, de buitenlandse stages en de minor study abroad. Ik zou graag carrière willen maken bij een luxe internationaal hotel.” Latascha moet lachen. “Al zou ik na mijn studie ook best terug willen naar The Grand; ik heb daar echt een toptijd gehad!” 

We hebben Latascha gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed