1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage in toerisme op een tropisch eiland

Stage in toerisme op een tropisch eiland

Stel je voor: je hebt een destination management company (DMC) op Mauritius en wilt de Nederlandse markt graag meer aantrekken. Wat doe je dan? De hulp van een toerismestudent van Tio inschakelen! Tio-student Cas den Blanken: “Van productgroepen samenstellen tot Nederlandse touroperators benaderen, deze stage bevalt me goed!”

“Ik loop stage bij een DMC op Mauritius”, vertelt Cas. “Het bedrijf verkoopt excursies en regelt vakanties voor toeristen op Mauritius en La Réunion, een Frans eiland hier in de buurt. We zijn momenteel voornamelijk gefocust op de Chinese, Duitse en Engelse markt.”

Nieuwe markten betreden

“Mijn baas wil de Nederlandse markt meer gaan aantrekken”, gaat Cas enthousiast verder. “En daarom loop ik hier nu stage. We hebben producten en productgroepen met reizen en excursies samengesteld die aantrekkelijk zijn voor de Nederlandse markt. Daar heb ik beschrijvingen van gemaakt en nu ben ik bezig Nederlandse touroperators te benaderen voor samenwerkingen.”

“Het contact met de Nederlandse touroperators vind ik heel leuk”, vertelt Cas verder. “Natuurlijk zijn ze niet allemaal meteen enthousiast, maar het is mooi als je uiteindelijk tot een samenwerking kunt komen. Ik vind het leuk dat ik tijdens deze stage naar iets heel concreets toe kan werken.”

Het tempo op een tropisch eiland

“Mauritius is héél anders dan Nederland”, zegt Cas, “iedereen is heel relaxed hier en alles gaat een tandje minder snel. Ergens op tijd komen als je de bus pakt is er bijvoorbeeld niet bij. Maar verder is het heel leuk. Ik zit in een appartementencomplex met andere studenten. We eten vaak samen en doen regelmatig leuke dingen; het is heel gezellig om hier met z’n allen te wonen.”

Iedere ochtend genieten

En Mauritius is mooi, vertelt Cas. “Ik woon in een mooie omgeving. Mijn appartement zit op de vierde verdieping en als ik uit mijn raam kijk zie ik een nationaal park en bergen, en aan de andere kant het strand. Iedere ochtend als ik wakker word is het genieten!”

Van Australië naar Tio

Cas studeert International Tourism Management (Engelstalig) aan Tio. “Na de middelbare school ben ik een jaartje gaan reizen. In Australië kwam ik vaak bij een travel agency waar een enthousiaste medewerker met superveel reiservaring werkte, hij zat vol verhalen. Toen dacht ik: dat is interessant! Ik ben gaan zoeken, ontdekte de toerismeopleiding van Tio en heb me daar in Australië gelijk ingeschreven. En daar heb ik geen spijt van!”

Volg Cas op LinkedIn.

We hebben Cas gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: ratings, stage, toerisme