1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij sterrenrestaurant De Librije

Stage bij sterrenrestaurant De Librije

Jasper van de Beek, student Hotelmanagement, koos voor een stage bij restaurant De Librije, goed voor drie Michelin sterren. Jasper: “Ik wil graag het beste uit mezelf halen.”

Bekijk de video

Waarom heb je voor deze stage gekozen?

Jasper: “ Ik heb voor deze stage gekozen omdat de Librije een hoogstaand culinair restaurant is en uiteraard spelen de drie Michelin sterren ook mee. Ik vind het belangrijk dat ik echt iets leer tijdens mijn stage. Ik wil graag het beste uit mezelf halen.”

Wat zijn je taken precies?

“Wat ik erg prettig vind bij de Librije is dat iedereen gelijk is. Of je nou een stagiaire bent of een fulltime medewerker, iedereen voert dezelfde taken uit. In de eerste week stond ik bijvoorbeeld al de gerechten aan de gasten uit te leggen aan tafel. En in de derde week mocht ik al een klein voorgerechtje op de hand van de gast bereiden. Dat had ik van tevoren niet verwacht.”  

Hoe ziet je werkdag er ongeveer uit?

“We beginnen om 11 uur. Van 11 tot 12 zijn we bezig met de mise en place voor de lunch. Dit betekent dat we alle benodigdheden voor de lunch klaarzetten. Om 12 uur arriveren de gasten. De meeste gasten beginnen om 12 uur met een goed glas champagne en kiezen een 8 gangen menu uit. Daarna zetten we de mise en place voor het diner klaar. Rond half 8 arriveren de eerste gasten voor diner. Ook zij kunnen weer genieten van een 8 gangen diner.”

Wat is het leukst aan deze stage?

“Naast de werkzaamheden die ik mag doen als stagiair ben ik er trots op dat ik de kans heb gekregen om stage te lopen bij de Librije. Als het even tegen zit of als ik moe ben door de lange dagen, dan bedenk ik dat ik stage loop bij een restaurant met drie Michelin sterren. Dit geeft mij de motivatie om door te gaan en hard te werken. Verder leer ik elke dag weer nieuwe dingen.”  

Zou je andere studenten deze stageplek aanraden? Waarom wel/niet?  

“Als je 100% zeker weet dat je echt in de horeca thuishoort dan is een stage bij De Librije zeker een aanrader. Bij twijfel niet doen, want je moet je echt 100% geven in dit vak. Dit is de top van Nederland of zelfs Europa. Dit is absoluut topsport!”  

Video: Hotelmanagementstage bij Librije

Lees meer over: stage, sterrenrestaurant