1. Home
  2. Nieuws
  3. ‘Stage lopen bij grote bankgroep BNP Paribas is top’

‘Stage lopen bij grote bankgroep BNP Paribas is top’

Een stageplek bemachtigen bij een bankgroep van wereldformaat klinkt voor veel businessstudenten te mooi om waar te zijn. International Business Management-student Colin van Eck lukte het wél. Hij loopt deze zomer stage als finance trainee bij BNP Paribas in Amsterdam. “Als onderdeel van het finance team krijg ik veel mee van de hele organisatie; dat is heel leerzaam.”

Europese leider op wereldniveau

De bancaire en financiële dienstverlener BNP Paribas is een van de grootste bankgroepen ter wereld, vertelt Colin. De bank heeft vestigingen in bijna 75 landen, waarvan de meeste in Europa, en mag dus met recht een Europese leider op wereldniveau worden genoemd. Colin werkt deze zomermaanden als finance trainee op het Nederlandse hoofdkantoor op de Herengracht in Amsterdam.

Ondersteuning finance team

“Omdat BNP Paribas verder wil groeien in Nederland, houd ik me bezig met een groeiplan”, vertelt Colin over zijn stage. Hij richt zich op het hele proces van uitbreiding op nationaal niveau. “Verder ondersteun ik het finance team met allerlei werkzaamheden, zoals facturen inboeken, betalingen doen en financiële rapporten opstellen. Daarnaast bel ik regelmatig met collega’s als ik bijvoorbeeld vragen heb.”

Leren 2.0

“Het bevalt ontzettend goed”, gaat Colin enthousiast verder. “Ik ben met open armen ontvangen en iedereen is heel vriendelijk. De afwisseling is heel leuk: het ene moment word ik gebeld met een vraag over een financieel rapport en het andere moment geef ik mijn visie bij een meeting met collega’s uit Frankrijk of Spanje. Ik wilde zo veel mogelijk leren tijdens mijn stage en hier kan dat. Als onderdeel van het finance team krijg ik veel mee van de organisatie. Dat is heel leerzaam.”

Streepje voor dankzij Tio

Colin studeert International Business Management engelstalig aan Tio Amsterdam. “Het is een hele brede opleiding”, vertelt hij over zijn studiekeuze. “Wat mij betreft perfect, want met International Business Management kun je bijna alles doen binnen een bedrijf. Hiervóór studeerde ik aan een andere hogeschool, maar daar was weinig persoonlijke aandacht en begeleiding. Op Tio daarentegen is er een goede begeleiding en veel persoonlijke aandacht. Het bevalt goed op Tio, ik vind het helemaal top.”

Tijdens zijn stage heeft Colin al veel profijt van zijn studie, vertelt hij. “Veel financiële termen herken ik uit de lessen, maar ook de saleslessen komen van pas. En op Tio is er veel aandacht voor een professionele houding en goed communiceren; daarmee heb je tijdens je stage echt een streepje voor.”

Brede financiële basiskennis

“Ik heb bewust voor een brede stage gekozen”, zegt Colin tot slot. “Bij mijn volgende stages wil ik wat specifieker een bepaalde richting kiezen als ik beter weet wat ik wil. Maar voor mijn eerste stage is dit ideaal, ik kan hier veel leren. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke mooi om stage te mogen lopen bij zo’n grote bankgroep als BNP Paribas, echt top. Ik ben heel blij met deze stageplek!”

Lees meer over: business, financieel, stage