1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio's projectweek van start!

Tio's projectweek van start

Leren door te doen, daar staat Tio voor! Tio’s projectweken zijn onderdeel van dit praktijkgerichte onderwijs. Studenten steken tijdens deze weken hun handen uit de mouwen en passen hun kennis toe in de praktijk. Ze adviseren bedrijven, richten pop-uprestaurants op én gaan aan aan de slag met een echte strafrechtzaak. Vandaag werd tijdens de online kick-off bekendgemaakt met welke opdrachten en voor welke opdrachtgevers de studenten aan de slag gaan.

Eventweek: verbind de klant

Sjoerd Weikamp, hoofdredacteur en mede-eigenaar van evenementenplatform Eventbranche.nl, legt de case uit aan de studenten Hotel- en Eventmanagement die deelnemen aan de Eventweek. Eventbranche heeft twee doelgroepen: eventprofessionals en klanten. De eerste groep is erg verbonden met het platform, maar voor de tweede groep is er ruimte voor verbetering. De case voor de studenten: presenteer jouw ideeën over wat Eventbranche zou moeten doen om klanten meer verbonden te maken met het platform. Weikamp: "Ik heb eerder met Tio-studenten gewerkt, dus ik verwacht veel!"

E-commerceweek: verhoog de orderwaarde

Bakker.com is de grootste online bloemenspecialist van Europa en verwerkt 55.000 bestellingen per dag. Marketingmanager Janine Brieskorn heeft een uitdagende case voor de studenten Commerciële Economie en Ondernemerschap: hoe verhogen we de gemiddelde orderwaarde van onze klanten met 10%?

Tourism Business Innovation: trek de Nederlandse burger aan

Studenten Internationaal Toeristisch Management die deelnemen aan het Tourism Business Innovation-project gaan aan de slag met een case voor kanaaltoeroperator Stromma. Normaal (in een wereld zonder corona) maken jaarlijks 3,7 miljoen bezoekers een rondvaart door de grachten van Amsterdam, maar dit zijn meestal internationale toeristen. CEO Carola Hoekstra is op zoek naar nieuwe ideeën om ook Nederlanders aan te trekken voor een rondvaart door Amsterdam: "Wij zoeken een ander soort creativiteit".

In Je Recht: overtuig de jury

Studenten Hbo Rechten gaan tijdens het project In Je Recht aan de slag met een echt strafdossier. Studenten in de rol van officier van justitie doen een aanklacht en stellen een requisitoir op (wat ze tijdens het proces gaan zeggen), studenten in de rol van advocaat bereiden een pleidooi voor en in de finale op vrijdag strijden ze tegen elkaar in een moot court (oefenrechtbank). Wie overtuigt de rechter?

Finance Week: maak een investor pitch deck

Tijdens de Finance Week werken studenten International Business Management aan het opstellen van een investor pitch deck. In dit pitch deck presenteren ze de strategische en financiële aspecten van een bestaande start-up, met als doel een investeerder te vinden die erin wil investeren.

Hotel- en Eventweek: run een pop-uprestaurant

Normaal gesproken nemen studenten tijdens de Hotel- en Eventweek een StayOkay-hostel over en toveren het om tot een sterrenhotel. Door corona krijgt deze projectweek echter een andere vorm. Studenten mbo Hotelmanagement en hbo Hotel- en Eventmanagement creëren een pop-uprestaurant en gaan de strijd met elkaar aan met lunches, diners en borrelboxen.

Salesweek: leren debatteren

Tijdens de Salesweek krijgen studenten diverse trainingen, van debatteren tot sales en acquisitie. Na de trainingen tonen ze hun skills in de praktijk, en de beste debater wint!

Hulp van de expert!

Keynote spreker Vincent Thamm, culture and change agent bij Royal Schiphol Group, inspireert de studenten om te denken in innovaties en geeft praktische tips hoe ze hun cases in slechts één week kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld: besteed tijd aan het opbouwen van je team, gebruik lean canvas, probeer een prototype te maken en te valideren, leer van de feedback van je klant en vergeet niet: mindset is alles!

Aanstaande vrijdag presenteren studenten hun ideeën tijdens een spannende finale. Veel succes allemaal!