1. Home
  2. Nieuws
  3. Studenten toveren StayOkay om tot Urban Jungle

Studenten toveren StayOkay om tot Urban Jungle

Geef Tio-studenten een StayOkay-hostel, en ze toveren het in een mum van tijd om tot een prachtig viersterrenhotel! Studenten Hotel- en Eventmanagement (hbo) en Hotelmanagement (mbo) uit Utrecht en Hengelo kregen het voor het zeggen over StayOkay Haarlem, en maakten er een bijzondere Urban Jungle van. Mét bijpassende naam: The J.

Piekfijn

Bij binnenkomst is het al duidelijk: in dit hotel is alles piekfijn in orde. Van de nette ontvangst bij de receptie en het chique restaurant tot het handgeschreven kaartje op de hotelkamer: hier letten ze op details. En dat waarderen de gasten; het hotel is de hele week bomvol geboekt met gasten uit het hele land, waaronder ouders, opa’s en oma’s en docenten.

Leren hoe het werkt in de praktijk

“Het is ontzettend gaaf dat we dit mogen doen; nu leren we echt hoe zo’n hotel werkt in de praktijk”, zegt studente Maartje van de front-office. “We hadden van tevoren wel wat stress omdat alles op tijd af moest, maar nu weet je ook waar je het allemaal voor gedaan hebt.” Ook student Steyn, die de functie Eventmanager heeft, vond het hard werken: “Het niveau van het hostel moest echt flink omhoog, dus we hebben alles moeten regelen en opnieuw moeten opbouwen, tot het bestek aan toe. We leren heel veel in zo’n week.”

Villa Joep

De General Managers van het hotel geven graag een rondleiding door hun zelfgebouwde paradijs, en vertellen over het goede doel waar zij hun winst aan schenken: Villa Joep; een fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. GM Dwight: “Ik kan lastig inschatten hoe veel geld we gaan ophalen, maar tot nu toe loopt het heel goed! Iedereen is erg enthousiast, daar zijn we heel blij mee.” Ook docent Jeroen ter Wal is positief over de eerste dagen van het hotel: “Gisteren was het restaurant voor het eerst geopend voor het diner, en ik heb in de elf jaar dat ik deze Hotel- en Eventweek bijwoon nog nooit zo’n goede eerste avond gezien. Dat belooft wat voor de rest van de week!”

Zelf een kijkje nemen? Ga naar www.hotelthe-j.nl of kom langs!