1. Home
  2. Nieuws
  3. Opzetten van je eigen mini-onderneming

Student company met een missie

Kimberley Bons zit in het tweede jaar van haar opleiding International Business Management aan Tio Utrecht. Binnen de opleiding kreeg zij, samen met haar klasgenoten, de opdracht om een mini-onderneming op te zetten. 

Tijdens het project mini-onderneming zetten de studenten een product in de markt. Kimberley: “Het bedenken van een product is lastiger dan je denkt! Uiteindelijk kwam een teamgenoot met het idee om een parapluhouder voor op de fiets te produceren. Het perfecte idee voor een land met veel regen en veel fietsen.”

Click, go and stay dry

De studenten krijgen vier maanden de tijd om te brainstormen over een product. Het mag een product zijn dat al op de markt is of een nieuwe uitvinding. Kimberley: “We dachten vooral aan de simpele dingen die wij in het dagelijks leven misten en die nog niet op de markt waren. Zo kwamen we al gauw bij de parapluhouder.” Het product, de parapluhouder voor op de fiets, is nog onbekend in Nederland. Het zorgt ervoor dat fietsers droog van A naar B komen, zonder regenpakken en andere ongemakkelijkheden. “Eigenlijk is het gek dat dit product nog onbekend was in Nederland, omdat we 194 regendagen hebben en er meer fietsen dan inwoners zijn. Wij zijn de tweede aanbieder van dit product in Nederland en ook nog eens de goedkoopste”, vertelt Kimberley. De studenten hebben gekozen voor een uitvoering waar elke paraplu in past, zodat iedereen zijn eigen vertrouwde paraplu kan gebruiken. De parapluhouder is ook verstelbaar en heet ParaClick.

Social media, beurzen en face to face

Kimberley: “De ParaClicks vliegen de deur uit, mensen zijn erg nieuwsgierig en willen het graag uitproberen. Ze vinden het idee erg leuk.” Als verkoopkanalen gebruikt het team vooral social media. Hiermee kunnen ze een grote groep mensen in een korte tijd bereiken. Daarnaast staan de studenten ook op beurzen en op de open avond van Tio. Ook doen ze veel aan face-to-face promotie. “Zo kregen we voor een ander project van school een rondleiding bij een fietsenbedrijf. Ik zag meteen een kans. De eigenaar was enthousiast, gaf zijn kaartje en wilde graag een samenwerking aan gaan met ons. Nou, dat zijn dan leuke dingen!,” vertelt Kimberley.

Leukste project

Kimberley vindt de mini-onderneming het leukste project van de opleiding en zou het bedrijf het liefst tijdens de gehele studie willen blijven runnen. “Dit project maakt nog duidelijker wat de opleiding inhoudt en wat de toekomst te bieden heeft voor gedreven studenten. Het heeft voor mij des te meer bewezen dat ik de juiste opleiding heb gekozen.”

Volg Kimberley op LinkedIn

Lees meer over: student company