1. Home
  2. Nieuws
  3. Van reizen je beroep maken

Van je hobby je beroep maken

Linsey Boon is studente Internationaal Toeristisch Management en helemaal gek van reizen. “Ik wil van mijn grootste hobby mijn beroep maken”, vertelt ze enthousiast tijdens de finale van het vak Incentive & Event Travel. Linsey zit in het eerste jaar van de hbo-opleiding aan Tio Amsterdam en dat bevalt haar heel goed.

“Ik streef ernaar mijn studie in drie jaar af te ronden”, zegt Linsey. “Tot nu toe vind ik de studie helemaal geweldig. Voor dit vak ontwikkelde ik met twee studiegenoten een Incentivereis naar de Baltische staten, helemaal in het teken van Wie is de Mol.” Incentive Reizen zijn over het algemeen zakelijke groepsreizen. Denk aan een motivatiereis, personeelsreis of jubileumreis.

Touroperator

“Een ander vak dat ik heel interessant vond, was Touroperating & Business Travel. Hiervoor moesten we onder andere een website maken. Het leukste vond dat ik er ook een reclamefilmpje voor moest maken.” In de praktijkopdracht van dit vak gingen de studenten namelijk meteen in de stoel van de touroperator zitten door een website op te zetten met een aantal toeristische producten. Linsey bedacht ‘Extreme Travel’. “Extreme Travel biedt je gegarandeerd een reis die je leven verandert”, aldus Linsey. 

Collegegeld zelf betalen

De toerismestudente betaalt haar opleiding deels zelf en haar ouders betalen mee. “Ik heb hiervoor financiering geregeld via DUO. Dan is het goed te doen. Het collegegeld is hoger dan in het bekostigd onderwijs, dus wilde ik voor 100% achter mijn keuze staan. Het is natuurlijk zonde als je dan eerder stopt. Maar ik ben heel blij met mijn keuze, het is echt geweldig!”

Finale Incentive & Event Travel

Nog even en ze gaat haar finalepresentatie geven voor Incentive & Event Travel. Haar fans zitten in ieder geval in de zaal: “Mijn ouders en vriendje zijn er, en de klas natuurlijk!”

Volg Linsey op LinkedIn.