1. Home
  2. Nieuws
  3. Studeren in Barcelona

Studeren in Barcelona met de Minor Study Abroad

Tijdens je studie een periode in het buitenland studeren? Zeker doen, vindt Tio-studente Sophie Malipaard. Zij koos voor de Minor Study Abroad en pakte haar koffers voor een semester in Barcelona. Sophie: “Het is een verrijking voor je studie en heel goed voor je Engels. En je leert zo veel nieuwe mensen kennen!”

Studeren in Barcelona

Sinds 1 februari dit jaar studeert Sophie een semester aan EUROAULA University School of Tourism in Barcelona, een van de partneruniversiteiten van Tio. “Ik volg hier vakken over toerisme en hotelmanagement”, vertelt ze. De Minor Study Abroad maakt het Tio-studenten zoals Sophie mogelijk een semester in het buitenland te studeren.

“Deze minor aan EUROAULA leek me heel interessant”, legt Sophie uit, die in haar laatste jaar Commerciële Economie en Ondernemerschap aan Tio Rotterdam zit. “De minor geeft me de kans me te verbreden. De combinatie van de hotelwereld met mijn huidige studie Commerciële Economie vind ik heel fijn. Mijn afstudeeronderzoek deze zomer ga ik doen in een marketingbureau bij een hotel; alle kennis die ik nu opdoe over het hotelleven is dus mooi meegenomen voor mijn scriptie.”

Toegankelijke lessen

“De lessen zijn goed te volgen”, vertelt Sophie, “het niveau op Tio is hoger. De stof is daardoor heel herkenbaar. Wel werken ze hier met meer huiswerk, iedere week een opdracht, maar gelukkig hou ik genoeg vrije tijd over. Ik begin mijn draai steeds meer te vinden en begin naast de studie ook een leven op te bouwen hier. Dat is leuk.”

Van Rotterdam naar Barcelona

“Barcelona is een superleuke stad”, gaat Sophie verder. “In het begin was het natuurlijk wennen, het is hier heel anders dan in Rotterdam. Maar je leert zo’n stad vanzelf kennen. Op iedere hoek van de straat zit wel een gezellig koffietentje, er zijn veel winkels en boetiekjes, en er is natuurlijk het strand. Ja, het is fijn wonen hier.”

Verrijking voor je studie

Studeren in het buitenland is tot nu toe een hele fijne ervaring voor Sophie. “Van zo’n periode word je zelfstandig en je kunt je verder ontwikkelen; het is echt een verrijking voor je studie. Daarnaast is het natuurlijk heel goed voor je Engels. En je leert heel veel nieuwe mensen kennen. Het leggen van nieuwe contacten gaat supermakkelijk doordat alle exchangestudenten in hetzelfde schuitje zitten.”

Sprong in het diepe

“Anderen die het leuk lijken een periode in het buitenland te studeren, raad ik deze minor zeker aan. Waag de sprong gewoon. Toen ik vertrok dacht ik ook nog even: waar ben ik aan begonnen?” Sophie moet lachen. “Maar ik heb er nog geen spijt van gehad!”

Volg Sophie op LinkedIn. 

Lees meer over: internationaal, minor, study abroad