1. Home
  2. Nieuws
  3. Studeren in tijden van Corona

Studeren in tijden van Corona

Tio-studente Maxime de Koning vindt dat sommige coronamaatregelen in Nederland wel wat strenger mogen; op haar werk bij een slager houden klanten bijvoorbeeld nog te weinig rekening met de aangescherpte regels. Over de maatregelen op Tio is de studente wél te spreken: “Heel goed dat de lessen nu online worden gegeven.”

Onderwijs Tio gaat door

Sinds dag één van de scholensluiting biedt Tio alle lessen online aan. “Zelf heb ik momenteel geen online lessen vanwege de minor die ik volg. Maar ik vind het heel goed dat Tio de lessen nu online geeft. Fijn dat je dan toch nog iets kunt doen ondanks dat je thuis zit”, zegt Maxime, die Hotel- en Eventmanagement studeert. Toch hoopt ze dat de school over niet al te lange tijd weer gewoon open gaat. “Als ik thuis ben, ben ik toch sneller afgeleid. Ik vind het fijner om gewoon naar school te gaan en daar lessen te volgen.”

Toch een lockdown

“In plaats van dat mensen meer binnenblijven merk ik juist dat het drukker wordt in de winkelstraten en in de winkel.” Maxime verbaast zich daarover. “Zelfs oudere mensen gaan nog gewoon de winkels in, houden zich niet aan de 1,5-meter-regel en willen met contant geld betalen. Ook hoor ik van bekenden dat ze nog gewoon met groepjes bij elkaar thuis gaan zitten en feestjes vieren. Ik vind eigenlijk dat er toch een lockdown moet komen; dan is het tenminste voor iedereen duidelijk.”

Ondernemen in coronatijd

“De maatregelen die Hogeschool Tio neemt in verband met het coronavirus vind ik goed”, gaat Maxime verder. Ze volgt momenteel de minor ondernemerschap, waarbij ze samen met medestudenten een eigen onderneming inclusief managementteam, aandeelhouders en zelfbedacht innovatief product moet runnen. Een hele uitdaging in coronatijd. “Ik denk dat er de aankomende periode, waarin veel mensen zonder werk zitten, weinig nieuwe producten gekocht worden. Ik hoop dat binnen deze minor mild wordt omgegaan met de nog te behalen doelen.”