1. Home
  2. Nieuws
  3. Studie en topsport combineren bij Hogeschool Tio

Hockey op topniveau combineren met International Business Management

Studente Fleur Kok speelt hoofdklasse hockey in Laren. Met de kans om landskampioen te worden in het achterhoofd, staat hockey voor Fleur echt op nummer 1. Maar, ook haar studie vergeet ze niet: “Ik vind het belangrijk om mijn studie International Business Management goed af te ronden. Na mijn hockeycarrière wil ik wel uitzicht hebben op een goede baan.

Passie voor hockey

Fleur raakte enthousiast over hockey, doordat haar zus op hoog niveau hockey speelde. “Op mijn 6e ben ik gaan hockeyen. Ik was meteen fanatiek en mocht op mijn 9e een team overslaan. Dit was in eerste instantie een uitdaging, maar het heeft me wel gevormd in de hockey, ik ben fysiek veel sterker geworden.”

De juiste discipline

De hockeyster volgt de opleiding International Business Management. “Het is vrij pittig om studie en hockey te combineren”, vertelt ze. Ze heeft veel trainingsuren en moet haar studie en huiswerk dus goed plannen. Gelukkig past Tio maatwerk toe bij studenten die op hoog niveau sporten of bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebben. Fleur: “Eigenlijk gebruik ik de discipline van de hockey ook tijdens mijn studie. Door de topsportregeling kan ik veel lessen zelf inplannen. Ook is voor mij geregeld dat ik bijvoorbeeld alle stages in Nederland kan lopen om mij volledig op de hockey te kunnen richten.”

Landskampioen

De studente speelt al haar hele leven in Laren. “Ik speel nu een aantal jaar hoofdklasse in het 1e team. We staan nu tweede. De kans is groot dat we in de finale komen en we maken dus kans om kampioen te worden. We hebben veel talenten in ons team, dus het zou natuurlijk geweldig zijn om landskampioen te worden!” Over haar toekomst is Fleur duidelijk: “Wanneer het hockeyen op een lager pitje komt te staan en ik mijn studie heb afgerond, wil ik graag een eigen bedrijf starten in vastgoed en makelaardij. Maar, daarvoor moet ik eerst nog doorstuderen.”

Volg Fleur Kok op LinkedIn.

Lees meer over: business, maatwerk, topsport