1. Home
  2. Nieuws
  3. Studiereis naar Düsseldorf

Op studiereis naar Düsseldorf!

Eind november hebben de tweedejaarsstudenten Commercieel Business Management een studiereis gemaakt; de studenten van de vestigingen Rotterdam en Hengelo vertrokken naar Düsseldorf. In de bus was goed te merken dat iedereen zin had in een weekje studiereis; de sfeer zat er goed in! Oscar Pont, docent bij Tio Hengelo, vertelt over de reis. 

Docent als buschauffeur

"De bus werd bestuurd door Bert Hafkamp. ‘Leuk’, zul je denken, maar Bert is niet alleen buschauffeur maar ook docent Duits op de vestiging Hengelo! Nadat iedereen ingecheckt was in het hotel maakten we met een gids een stadswandeling om Düsseldorf wat beter te leren kennen en sloten we de dag af met een diner."

Bedrijfsbezoeken

"De volgende dag begonnen we met een bedrijfsbezoek aan het hoofdkantoor van het beursgenoteerde Metro, bij ons bekend als de groothandel Makro. We kregen uitleg over de structuur van het bedrijf en welke informatie potentiële investeerders krijgen. We sloten het bezoek af met een heerlijke lunch en gingen naar het volgende bedrijf: König Pilsener!"

Bier en Bayer

"Aangezien je tijdens het bierbrouwproces helaas geen druppel bier te zien krijgt, begon het bezoek met het proeven van een Königbiertje en sloten we hier ook weer mee af na een rondleiding door de brouwerij. De laatste dag bezochten we het internationale concern Bayer en het Chempark. Daar leerden we dat Bayer niet bekend wil staan om hun ‘pillen’ maar om hun ‘lifescience’. Dus: hoe kunnen ze met hun producten ons hele bestaan verrijken: van de voedselproductie tot en met medicijnen?"

Heerlijk eten

"Het diner op de laatste dag was in een ‘oer-Duits’ restaurant, het was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten. Nadat (bijna...) iedereen op tijd in de bus zat gingen we donderdag, toch wel een beetje moe, weer terug naar Nederland."

Meer over het studieprogramma