1. Home
  2. Nieuws
  3. Study Abroad in Noorwegen

Study Abroad in Noorwegen

Vanaf het eerste moment dat Internationaal Toeristisch Management-studente Anick van den Berg zich had ingeschreven bij Hogeschool Tio, wist ze één ding zeker: ik ga een semester studeren in het buitenland. Die droom heeft ze inmiddels waargemaakt. Vanaf augustus is ze namelijk te vinden op de University of Agder, Kristiansand, in het prachtige Noorwegen.

Thuis in Noorwegen

“Ik hou ontzettend van de natuur en die is in Noorwegen volop te vinden”, vertelt Anick. “Dat was ook een van mijn redenen om voor dit land en deze universiteit te kiezen. Ik wilde graag naar een plek toe waar ik mij volledig thuis voel. En die plek heb ik gevonden! De universiteit en campus liggen direct naast een groot natuurgebied; Jegersberg. Vaak ga ik hier na het avondeten met een van mijn huisgenoten een wandeling maken. Ultieme ontspanning naast al het studeren!”

Aan de studie

Want studeren doet Anick zeker. “Ik heb drie courses die ik volg tijdens mijn semester. Allereerst volg ik het vak Norwegian Language; samen met andere internationale studenten leer ik de Noorse taal. Daarnaast volg ik het vak Norwegian Culture & Society; hierin komen allerlei aspecten van de Noorse cultuur aan bod, zoals historie, literatuur, religie en normen en waarden. Zo is het buitenleven een groot goed in Noorwegen en proberen alle Noren zo veel mogelijk tijd door te brengen in de natuur. Het derde vak dat ik volg is English Phonetics & Phonology; dit gaat over de klank en uitspraak van woorden in het Engels. Pittig, omdat we woorden ook moeten transcriberen naar een fonologisch alfabet.”

Onvergetelijke ervaringen

Naast al het studeren is er natuurlijk ook nog tijd voor gave trips. “Ik heb verschillende prachtige hikes gemaakt, zoals Trolltunga, Kjerag, Preikestolen en twee hikes bij de Gaustatoppen. Tevens ben ik naar Oslo en Stavanger geweest. Ook heb ik een mooie boottocht gemaakt langs de kleine fjorden. En in Kristiansand zelf kun je ook veel leuke activiteiten ondernemen; het is een erg gezellig en gemoedelijk plaatsje.”

Wil je ook naar het buitenland? Ga ervoor!

Een advies aan studenten die een minor moeten kiezen? “Als je altijd al een keer naar het buitenland hebt gewild om daar te gaan studeren, is dit de ultieme kans. Twijfel niet en ga ervoor! Het is een ‘once-in-a-lifetime’-experience. Je leert zoveel, ook over jezelf. Je groeit echt tijdens deze periode. Ik heb al heel veel mooie en onvergetelijke momenten beleefd met mijn nieuwe groep internationale vrienden. Die momenten neem ik de rest van je leven mee en ik weet zeker dat ik er een aantal dierbare vriendschappen aan over houd!”

Volg Anick op LinkedIn

Bekijk de buitenland-tips van Anick