1. Home
  2. Nieuws
  3. Van Tio-student naar reisleider en stagebegeleider bij Sunweb

Van Tio-student naar reisleider en stagebegeleider bij Sunweb

Sinds haar 17e reist oud-Tio-studente Renate Rigters de hele wereld over en woonde ze meerdere keren voor een periode in het buitenland. In Spanje bijvoorbeeld, Kenia en Mexico. “Ik werk nu alweer flink wat jaren als reisjournalist”, vertelt ze. “Sinds twee jaar werk ik daarnaast als reisleidster bij Sunweb.” En in die rol is de alumna nu ook stagebegeleider van een huidige Tio-studente.

Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid

De reislustige Renate is reisleidster voor Sunweb op solobestemmingen. “Daar heb ik bewust voor gekozen. Ik hou van de verantwoordelijkheid, het zelfstandig werken en het zelf initiatief tonen”, legt ze uit. Momenteel is ze verantwoordelijk voor het Griekse eiland Karpathos, waar ze deze zomer ondersteuning heeft van een Tio-stagiaire. Met zijn tweeën zorgen ze ervoor dat de ongeveer 200 gasten die elke week arriveren een onvergetelijke vakantie hebben.

Diverse werkzaamheden

De werkzaamheden van een reisleidster zijn heel divers. “We zorgen ervoor dat de gasten goed worden ontvangen en zijn altijd bereikbaar voor vragen. Het leukste vind ik het om tours te geven. Meestal zijn het groepen van zo’n 20 man, maar het komt ook wel eens voor dat ik een groep van 40 toeristen bij elkaar moet zien te houden. Dat is een hele uitdaging!”

Dankzij opleiding veel raakvlakken

Tio-studente Fenna loopt inmiddels een paar weken stage bij Renate en de twee kunnen het goed met elkaar vinden. “Ik vind het heel leuk om haar wegwijs te maken in het vak”, vertelt de oud-studente. “We hebben veel persoonlijk contact en ik merk dat we echt een vriendschap opbouwen. We hebben dankzij de opleiding natuurlijk veel raakvlakken en kunnen leuke anekdotes uitwisselen over de docenten op Tio Eindhoven. Alleen maar positieve verhalen hoor!”, benadrukt Renate lachend.

Eigen bedrijf

Na het succesvol afronden van de mbo-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) stroomde Renate door naar de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management. “Na mijn mbo-opleiding woonde ik een tijd in Spanje. Maar, omdat ik mijn eigen bedrijf – uiteindelijk werd dat That Wanderlust – wilde starten, ging ik terug naar Nederland voor een hbo-opleiding aan Tio. Ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan. Tio heeft mij gevormd, de levenslessen neem ik mee in alles wat ik doe.

Brabantse gezelligheid

Renate had direct een klik met de vestiging van Tio in Eindhoven. “Ik ben Brabantse en de Brabantse gezelligheid herkende ik terug op de school. Ik koos in eerste instantie voor Tio omdat ik zo snel mogelijk weg wilde uit Nederland en dus graag snel wilde studeren. Ik ben uiteindelijk teruggekomen voor een hbo-opleiding, omdat ik wist hoe goed de docenten op Tio zijn. Je hebt echt wat aan de praktijkervaring die zij meenemen naar de lessen.”

Droom

Hoewel ze voorlopig goed op haar plek zit bij Sunweb, heeft Renate samen met haar vriend al toekomstdromen. “We willen een duikcentrum opzetten in Mexico of daar ergens in de regio. Duiken is onze passie en dat delen we graag met anderen.”

Volg Renate op LinkedIn