1. Home
  2. Nieuws
  3. Van Tio-studente naar presentatrice bij RTL4

Van Tio-studente naar presentatrice bij RTL4

Tio-alumna Liselotte de Groot is succesvol RTL-presentatrice vol ambities

Nog niet zo lang geleden studeerde Liselotte de Groot de
mbo4-opleiding Hotelmanagement aan Hogeschool Tio in Eindhoven; inmiddels presenteert deze ambitieuze dame succesvolle lifestyleprogramma’s bij RTL4 en RTL5. Dat lijkt op het eerste gezicht een vreemde (carrière)switch, maar niets is minder waar. Liselotte: “Buiten presenteren vind ik horeca nog steeds heel leuk. Bovendien heb ik veel aan mijn Tio-opleiding, ik heb er nog dagelijks profijt van.”

Van ziekenhuis tot restaurant

Oud-Tio-studente Liselotte de Groot presenteert twee programma’s, wekelijks te zien op RTL4 en RTL5: LifestyleXperience en Woontips. Liselotte vertelt enthousiast: “De programma’s nemen de kijker mee in de wereld van onder meer de fashion, beauty, events, hotspots, extreme sports en make-overs.” Liselotte reist hiervoor heel Nederland af, van Limburg tot Groningen. “Ik kom overal, van ziekenhuizen tot bibliotheken en van kledingzaken tot restaurants. Het is heel gevarieerd, heel tof!”

Licht, camera, actie

Liselotte maakt lange dagen, met vaak twee items per dag. “Mijn wekker gaat regelmatig al om 6 uur. Aangekomen op locatie, klets ik wat met de klant. Als camera, licht en geluid klaarstaan, kan ik aan de slag met presenteren en interviewen. Meestal ben ik rond 19 uur thuis. Het is best intensief, maar ik haal er veel voldoening uit. Televisie maken is mijn passie. Hard werken met een mooi eindresultaat, daar word ik vrolijk van!”

Passie voor horeca

Van een RTL-presentatrice verwacht je misschien niet direct dat ze Hotelmanagement heeft gestudeerd. Liselotte moet lachen. “Nee, dat klopt. Ik heb eerst de Theateropleiding in Eindhoven gedaan. Aangezien de kans op een baan als presentatrice niet zo groot is, volgde ik op aanraden van mijn vader de mbo4-opleiding Hotelmanagement aan Hogeschool Tio. Ik vond het zelf ook belangrijk een waardevol diploma op zak te hebben. En buiten presenteren vind ik horeca heel leuk!” Dat blijkt wel uit het feit dat ze al jaren een avond in de week in een restaurant werkt. Ze raakt helemaal enthousiast als ze erover vertelt. “Ja, dat vind ik echt heel leuk om te doen!”

Tio op je cv

Als presentatrice heeft Liselotte nog veel profijt van haar studie aan Tio. “Zo heb ik me tijdens de opleiding goed leren te presenteren en heb ik natuurlijk veel gehad aan de persoonlijke begeleiding bij Tio. Het fasttrackprogramma heeft mijn doorzettingsvermogen een boost gegeven. Ik had een enorme drive om de opleiding binnen één jaar te halen. Ook heb ik geleerd voor mezelf op te komen; belangrijk in medialand. Tot slot merk ik gewoon dat het invloed heeft, dat ik Tio op mijn cv heb staan.”

Expeditie Robinson

Hoewel Liselotte het al ver heeft geschopt, heeft ze stiekem nog een droom. “Ik doe al hele mooie dingen en ben erg blij met mijn werk, maar ik heb nog wel ambities. Op mijn dertigste zou ik graag Expeditie Robinson willen presenteren.” Een mooi streven, en aan Liselottes enthousiasme en doorzettingsvermogen zal het in ieder geval niet liggen. “Als dat me lukt dan ben ik een hele gelukkige vrouw!”

Volg Liselotte op LinkedIn.

Lees meer over: hotelschool