1. Home
  2. Nieuws
  3. Op bezoek bij Tony's Chocolonely

Een kijkje in de (chocolade)keuken van Tony's Chocolonely

Door: Nancy Zoet, studente Internationaal Toeristisch Management

Tijdens het Tio Career Event gaf Ynzo van Zanten, Chief Evangelist bij Tony’s Chocolonely, een interessant gastcollege. Ik ben benieuwd hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat op kantoor (hebben ze bijvoorbeeld echt een feestknop en chocoladekeuken zoals Ynzo vertelde?) en ga samen met klasgenoot Emma op bezoek bij het Nederlandse chocolademerk. 

Werken voor Tony’s Chocolonely

We hebben een afspraak met People & Culture Champion Sophie Dopheide. Zij werkt al drie jaar bij Tony’s Chocolonely en kan ons alles vertellen over het bedrijf. In Nederland werken bijvoorbeeld zo’n 90 mensen bij Tony’s Chocolonely. Er werken meerdere stagiaires; dat is ook hoe Sophie destijds bij Tony's is begonnen. Het leukste aan het werk, volgens haar, is dat je als team gericht bent op één doel: het veranderen van de chocolade-industrie. Dit gezamenlijke doel zorgt voor een hecht teamgevoel.

De chocokeuken mét feestknop

De Tony’s-locatie bij de Westergasfabriek in Amsterdam is voor iedereen te bezoeken. Maandelijks wordt er een inloopuurtje gehouden om vragen van chocofans te beantwoorden. Er is hier ook een chocoshop waar je alle smaken kunt proeven en kopen of een superstoere sweater kunt scoren. En op deze locatie is ook de chocokeuken te bewonderen. De plek waar nieuwe smaken worden gemaakt en getest. Zodra er een nieuwe smaak is ontwikkeld (of als er iemand is aangenomen of wanneer er ander groot nieuws is), wordt er op de feestknop gedrukt en wordt er een feestje gebouwd. Het gaat er feestelijk aan toe bij Tony’s.

Op naar 100% slaafvrije chocolade

Tony’s Chocolonely is druk bezig met internationaliseren en het verspreiden van hun missie ‘samen maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade’, met de slogan: crazy about chocolate, serious about people. Sophie vertelt dat Tony’s de laatste jaren veel heeft bereikt: uitbreidingen naar Frankrijk, Duitsland en Scandinavië en kantoren in Amerika (Portland) en Engeland (Londen). Daarnaast heeft Albert Heijn zich onlangs als eerste aangesloten bij Tony’s Open Chain platform en gaat de supermarktketen cacao inkopen volgens de vijf samenwerkingsprincipes van Tony’s. Dit nieuws werd groots gevierd op de Tony’s FAIR; een jaarlijks evenement voor chocoliefhebbers en familie van de werknemers.

Tip: ga eens langs!

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje bij het pand van Tony’s Chocolonely aan de Pazzanistraat 1 in Amsterdam en trakteer jezelf op een heerlijke chocoladereep. Dankzij de informatie die we van Sophie hebben gehad en natuurlijk de heerlijke chocolade zijn Emma en ik in ieder geval volop geïnspireerd en zullen wij voortaan alleen nog chocolade van Tony’s Chocolonely kopen.

Mocht je meer vragen hebben over het bedrijf, dan kun je via de website www.tonyschocolonely.com een afspraak maken voor tijdens het inloopuurtje.

Lees meer over: bedrijfsbezoek