1. Home
  2. Nieuws
  3. Daphne combineert haar studie met topsport

Daphne combineert haar studie met topsport

“Ik was 8 toen ik in het programma Zappsport een item zag over schoonspringen”, vertelt Tio-studente Daphne Wils. “Dat maakte me zo enthousiast, dat ik meteen een vereniging opzocht in de buurt. Inmiddels ben ik 10 jaar verder en vind ik het nog steeds een ontzettend leuke sport.” Daphne combineert haar sportcarrière met de mbo4-opleiding Commercieel Business Management aan Tio Eindhoven. “Het is prettig dat Tio zo goed meedenkt.”

Tio sprak direct aan

Daphne zit in het Nederlands team en traint in Eindhoven. Ze woont er inmiddels ook. “Mede daarom wilde ik graag in de buurt van Eindhoven studeren”, zegt ze. “Ik heb bij verschillende opleidingen gekeken, maar Tio sprak mij direct aan. Het is een erg leuke school en ik ben dit jaar dan ook gestart met mbo business. Ik wil binnen Tio graag doorstromen. Welke hbo-opleiding ik ga doen, weet ik nog niet, maar volg in ieder geval een goede vooropleiding om binnen twee jaar te kunnen doorstromen.”

Olympische Spelen Tokyo

De training – zeven dagen per week, soms wel twee keer per dag – richt zich nu voornamelijk op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. “De twee beste springers per onderdeel mogen naar de Olympische Spelen”, legt Daphne uit. “Momenteel sta ik derde. Mijn beste onderdeel is de contra. Bij contra sta je met je gezicht naar het water toe. Als je de contra doet, spring je voorwaarts maar draai je achterwaarts. Ik hoop dat ik deze sprong mag vertegenwoordigen in Tokyo.”

Studeren + topsport

“Ondanks mijn trainingsschema, is de sport goed te combineren met mijn studie”, zegt Daphne. “Ik vind het prettig dat Tio zo goed meedenkt en dat er mogelijkheden zijn mijn rooster aan te passen, zodat ik bij iedere training aanwezig kan zijn.”

Lees meer over: maatwerk, topsport