1. Home
  2. Nieuws
  3. Topsport paardrijden en topleiding combineren

“Tio helpt me mijn studie en sport te combineren”

Topsport en je studie combineren, hoe doe je dat? Internationaal Business Management-studente Daphne van Peperstraten weet er inmiddels alles van. Ze rijdt op hoog niveau paard en sleepte afgelopen zomer zelfs drie gouden medailles in de wacht tijdens de Europese Kampioenschappen dressuur. “Tio helpt me om mijn studie en sport zo goed mogelijk te combineren, dat is natuurlijk superfijn!”

Ruimte voor sport naast studie

Daphne: “Ik heb voor Tio gekozen omdat het maatwerk en de opleiding goed aansluiten bij mijn sport- en toekomstplannen. Ik wil op hoog niveau blijven paardrijden en later misschien een eigen onderneming starten met paarden. Als ik toch iets anders wil, kan dat ook nog omdat de opleiding breed is. Zo houd ik alle mogelijkheden open. Daarnaast kan Tio mij een goed rooster aanbieden waarin ruimte is voor mijn sport naast mijn studie.”

Aangepast rooster

Het is een kwestie van plannen, geeft Daphne aan: “Het is heel fijn dat je de planning voor het hele semester krijgt. Zo kan ik van tevoren kijken wat ik kan voorbereiden, en welke vakken ik eventueel moet missen. Daarnaast is mijn rooster volledig aangepast aan mijn trainingstijden; zo mis ik bijna niets van de lessen en kan ik goed mijn trainingen blijven volgen naast mijn studie. Tio helpt me zo om mijn studie en sport zo goed mogelijk te combineren, dat is superfijn. Maar er moet natuurlijk wel gewerkt worden: boeken gaan altijd mee naar de wedstrijd!”

Greenpoint Cupido

En wedstrijden, daar heeft Daphne er nogal wat van: “Ik heb een wedstrijdpaard: Greenpoint’s Cupido. Ik ben zo’n drie uur per dag bezig met trainen. Daarnaast zijn er vaak wedstrijden in het weekend, en bijna elke maand is er een internationale wedstrijd waarvoor ik een week op pad ben. Binnenkort komt er een tweede wedstrijdpaard bij. Dat wordt dan nog wat drukker, maar ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken.”

Op naar de Olympische Spelen

Het trainen is niet zonder resultaat; op de Europese Kampioenschappen dressuur sleepte ze maar liefst drie gouden medailles in de wacht. “Daar ben ik supertrots op; dat was echt het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe.” Maar het kan altijd beter: “Mijn ultieme doel is om naar de Olympische Spelen te gaan!”

We hebben Daphne gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? uitstekend