1. Home
  2. Nieuws
  3. Nederlands kampioen skiën

Nederlands kampioen skiën

Tio staat graag aan de top. Door het aanbieden van hoogwaardige opleidingen, gegeven door docenten uit de praktijk, levert Tio top-studenten af. Maar sommige van onze studenten staan of stonden zelf ook al aan de top. Een interview met Dennis Maijer uit Delft. 

Dennis is eerstejaars student middelbare hotelschool, 17 jaar, komt uit Delft en studeert op Tio Rotterdam. Hij is enthousiast over zijn opleiding en heeft daarin ook een bewuste keuze gemaakt. Zowel voor Tio, omdat het kleinschalig, persoonlijk en versneld is, als voor de studierichting Hotelmanagement. Zijn jongensdroom is om ooit in Zwitserland een eigen hotel te openen. Met een eigen skischool erbij. Dat laatste komt niet zomaar uit de lucht vallen.

Nederlands kampioen

Dennis: “Ik heb vier jaar lang op hoog niveau geskied. Ik ben zelfs een keer Nederlands kampioen geworden. Natuurlijk moest ik daar heel veel voor trainen, maar ik heb ook heel veel mee kunnen maken.” Naast leuke dingen heeft Dennis uiteraard ook moeten leren omgaan met tegenslagen. Door een ernstige skiblessure kon hij niet meer aan de top blijven, zelfs skiën op niveau zou niet meer mogelijk zijn. Maar door hard te blijven knokken tijdens zijn revalidatie en het geloof in zichzelf, heeft hij uiteindelijk alsnog zijn skileraardiploma behaald. Dennis: “Op dat moment was het een hele grote domper voor mij. Ik was iets kwijt waar ik heel veel waarde aan hechtte. Ik skiede vier keer per week en ineens was dat weg. Ik heb een tijdlang in een dip gezeten en moest daar uit zien te komen. Daar heb ik enorm veel van geleerd. Ik heb mij er overheen gezet door andere, nieuwe dingen op te pakken. En dat heeft me gemaakt wie ik nu ben.”

Ondernemerschap en topsport

Dennis ziet zeker overeenkomsten tussen ondernemerschap en topsport. Naast de financiële aspecten, het vinden van financiering (sponsors) en het letten op de kosten, is daar ook het leveren van goede kwaliteit. Verder dien je een doorzetter te zijn, jezelf er telkens toe te kunnen zetten om de beste te willen zijn, je voor 100% of meer willen geven en niet op willen geven. Bij tegenslagen gewoon door willen gaan. Terugkomend op topsport. Dennis raadt zeker andere topsporters aan een Tio opleiding te volgen: “Je krijgt heel veel vrijheden bij Tio. Je kunt naar een (assistent) vestiging manager gaan en voor bepaalde tijden roostervrij vragen, zodat je op die momenten voor je topsport kunt bezig zijn.”

Lees meer over: maatwerk, topsport