1. Home
  2. Nieuws
  3. Met finalisten International Trading & Securities naar Frankfurt

Met finalisten International Trading & Securities naar Frankfurt

Met een volgepakt programma vertrokken Jasper Bink (Tio Rotterdam), Joery van Rooij en Maarten Bosch (beiden Tio Eindhoven) en hun docent richting onze Oosterburen. De prijswinnaars van het vak 'International Trading & Securities' kregen voor hun inzet een vierdaagse trip naar Frankfurt. De reis stond volledig in het teken van het financiële centrum van Europa en wat daar allemaal gebeurt. Lees hieronder het verslag van docent Peter van Hooijdonk. 

Inval door ME

"De eerste kennismaking met Frankfurt was gelijk spannend. Na een voorspoedige reis met de ICE naar Frankfurt stormde de Duitse ME om 5 uur ’s ochtends het hotel binnen. Recht voor Jaspers’ kamer sloeg de ME twee criminelen in de boeien. De studenten deden geen oog meer dicht, terwijl ik overal doorheen sliep.

Nog vol van spanning begon het programma de volgende ochtend met een financieel georiënteerde stadsrondleiding door Frankfurt. Het letterlijke hoogtepunt van de tour was een bezoek aan het dak van de wolkenkrabber de Main Tower."

Beurs, ECB en DVAG

"Vervolgens op naar de Duitse Beurs, de XETRA DAX. Na een VIP-ontvangst kregen de studenten een presentatie over de beurs en een rondleiding over de beursvloer. Daarna bezochten we de Europese Centrale Bank (ECB). Hoewel de ECB helaas pas vanaf medio 2016 een volwaardig bezoekerscentrum heeft, was het indrukwekkend om in het gebouw geweest te zijn.

De DVAG, de Deutsche Vermögensberatung, had een privéontvangst door directeur Dr. Götz in petto voor de groep. Hij vertelde hoe het bedrijf te werk gaat, waarbij de nadruk ligt op het traditionele, persoonlijke contact met de klanten. Hiermee onderscheidt het bedrijf zich van de concurrentie en van banken die klanten steeds meer dwingen om digitaal te werken, waardoor persoonlijk contact steeds meer verdwijnt."

Derde bank van Duitsland

"Als afsluiting bezocht de groep de Bethmann Bank, onderdeel van ABN-AMRO. Het is een van oorsprong 'Frankfurter' bank, toegespitst op private banking voor zeer welgestelde particulieren. De bank heeft inmiddels 36 miljard onder beheer en is daarmee, na Deutsche Bank en Commerzbank, de derde van Duitsland.  

De afdeling HRM gaf een toelichting op mogelijkheden voor trainingen en (afstudeer)stages waarna de studenten de dealingroom te zien kregen. Hier handelt de bank alle orders boven de €100,000 af, aldus de Nederlandse directeur, die precies wilde weten hoe de finalisten de wallstreetsurvivor-competitie hadden gewonnen."

De mening van de studenten 

“Absoluut het kijkje in de keuken bij de Bethmann Bank ABN AMRO met een bezoek aan de dealing-room en een gesprek met de 'head of trading and securities'”, vindt Joery.

“Mijn persoonlijk hoogtepunt was het bezoek aan de grote intermediair DVAG waar we in gesprek gingen met de directeur. Het was mooi om te zien dat een directeur zo de tijd voor ons nam en nieuwsgierig was naar onze visie op de Duitse markt”, vertelt Maarten.

"Ik vond het razend interessant om de echte beursvloer te zien en hierover meer informatie te krijgen. Het mediacircus en de verschillende instrumenten waarin wordt gehandeld, waren enorm mooi om te zien”, zegt Jasper.

Volg studenten Jasper, Joery en Maarten op LinkedIn.  
Volg docent Peter van Hooijdonk op 
LinkedIn

Lees meer over: bedrijfsbezoek, business, project