1. Home
  2. Nieuws
  3. Oud-student start uitzendbureau voor studenten

Oud-student start succesvol uitzendbureau voor studenten

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Ondernemen zat oud-Tio-student Elvio Aker al in de familie en toen hij na zijn mbo-opleiding Commercieel Business Management een kans zag, twijfelde hij geen moment. Hij startte zijn eigen onderneming en plukt daar nu de vruchten van. “Het eerste jaar was investeren, maar nu gaat het heel goed. Het is leuk om je eigen centjes te verdienen!”

Werk voor studenten

Nedflex Students, onderdeel van Nedflex, is een soort uitzendbureau voor studenten“, vertelt Elvio Aker. “Met vakantie- en bijbanen voor studenten, maar ook met werk voor pas afgestudeerden. We helpen studenten werk te vinden dat bij hen past, en nemen tegelijkertijd de administratieve en juridische afhandeling van de werkgevers voor onze rekening.”

Ondernemersdrang

“Nedflex Students heb ik als franchisenemer opgezet”, vertelt Elvio verder. “Ondernemen zit bij mij in het bloed en dat werd door Tio nog eens aangewakkerd. Het leek me erg leuk om voor mezelf te beginnen en mijn eigen centjes te verdienen. Omdat ik al eerder als vertegenwoordiger voor Nedflex had gewerkt kende ik het concept en heb ik een voorstel gemaakt: Nedflex Students, speciaal gericht op studenten die niet direct na hun studie een baan vinden. Dat werd goedgekeurd.”

Mensenwerk

Dat is nu twee jaar geleden en het ondernemerschap bevalt Elvio goed. “Het eerste jaar was investeren, maar nu gaat het heel goed. Het leukste vind ik dat ik dagelijks met mensen mag werken. Ze aan geschikt werk te helpen. Sommige mensen zitten helemaal aan de grond in hun zoektocht naar werk. Als je hen dan kan helpen, geeft dat veel voldoening. Daarnaast regelen we ook studenten voor beurzen en festivals, zoals Pinkpop en Defqon. Dat is leuk.”

Studeren aan Tio

Elvio studeerde Commercieel Business Management aan Tio. “Vertegenwoordigen vond ik leuk, en ook sales en de commercie spraken me aan. Ik volgde eerst een andere mbo-opleiding in de commercie, met volle klassen en ongemotiveerde studenten. Dat werkte niet voor mij. Toen hoorde ik over Tio.”

Ondanks dat de prijs wat hoger was, heb ik toch de stap genomen om te starten op Tio. Ik heb het fasttracktraject van de opleiding gevolgd en heb daar geen spijt van gehad. Het was een hele goede keuze en ik heb er nog dagelijks profijt van”, blikt Elvio terug. “De kleinschaligheid en kleine klassen van Tio zijn me goed bevallen, en van de docenten en praktische rollenspellen bijvoorbeeld heb ik veel geleerd. Ik zou Tio bij iedereen aanraden.”

Een baan na je studie

Dat Elvio nu zelf met studenten werkt vindt hij leuk. “Ik wil studenten graag aan werk helpen. Dat ik zelf na mijn studie werk zou vinden, daar heb ik niet aan getwijfeld.” Elvio moet lachen. “Met mijn onderneming heb ik gewoon mijn eigen werk gecreëerd!”

Volg Elvio op LinkedIn