1. Home
  2. Nieuws
  3. Gastcollegedag Tio Utrecht opent met kippenvel

Gastcollegedag Tio Utrecht opent met kippenvel

Afgelopen woensdag zaten de collegezalen in Utrecht weer bomvol studenten van de verschillende hbo-stromingen. Vooral het college van Ferry Zandvliet maakte bijzonder veel indruk. Ferry overleefde samen met drie vrienden de terroristische aanslag in de Bataclan in Parijs. 

Na de terroristische aanslag in Parijs pakt Ferry nu zijn leven weer op en vertelt hoe hij zijn angsten te lijf gaat. Meagan en Lisanne (studenten Hotel en Eventmanagement): “Wat een heftig verhaal en mooi dat hij het kan navertellen. Je voelde tijdens het college zijn emotie.” Tijdens zijn verhaal kon je een speld horen vallen in de zaal. Erg indrukwekkend!

Singlereizen versus jezelf verkopen

Bij SQIQ, werving en selectie, stond centraal hoe je jezelf moet verkopen, maar vooral hoe je indruk moet maken op anderen. Iets wat handig is als je mee gaat op singlereis met VillaVibes. “Frederike en Rutger van SQIQ weten hun energie over te brengen op de groep”, aldus Melissa (studente Commerciële Economie en Ondernemerschap). Jonne en Laura (studenten Hotel en Eventmanagement) geven aan dat het concept singlereizen van Roy van VillaVibes erg leuk is. Laura: “Er zijn zelfs al baby’s en huwelijken ontstaan vanuit de singlereizen!”

Rens Kroes Media, Contigo International en Chosial Media    

Marieke van Rens Kroes Media behandelt goede tips hoe je jezelf als brand kan neerzetten. Ze geeft een kijkje in de keuken van Rens Kroes. Deze dame (zus van Doutzen Kroes) streeft naar het creëren van een online platform waarin gezond, puur eten wordt gepromoot. Social media is daarin van essentieel belang. Dat social media en de actualiteit invloed kunnen hebben op de reisbranche stipt Elsa van Contigo International aan. En dat we sprongen maken, ook in communicatie, illustreert Chrétien (Chosial Media) met o.a. WeChat; een groot medium in Azië.

Eredivisie, MVO en marketing

Wat hebben deze termen gemeen? Joost Wijnhoud praat de studenten enthousiast bij over positieve gezondheid. Esther en Valerie (studenten Hotel and Event Management): “Dit college past goed bij onze opleiding.” Ook viel de presentatie van Maarten Vooijs (The Hospitalitist) goed in de smaak, mede door zijn studentikoze verschijning. Kortom: een geslaagde gastcollegedag in Utrecht!

Lees meer over: gastcollege