1. Home
  2. Nieuws
  3. Van Tio-studente naar advocaat

Van Tio-studente naar advocaat

De ambitieuze studente Ashley Habets weet precies wat ze wil. Eerst haar studie International Business Management aan Hogeschool Tio afmaken, dan een studie rechten volgen met vervolgens een master Ondernemingsrecht om uiteindelijk bij een toonaangevend advocatenkantoor aan de slag te gaan. Ashley: “Vroeger wilde ik altijd al advocaat worden. Het lijkt me heel gaaf om dat nu daadwerkelijk te gaan doen.”

Ashley zit momenteel in haar laatste jaar van de studie International Business Management aan Hogeschool Tio in Rotterdam. Na haar afstuderen start ze met opleiding Rechsgeleerdheid. “Het is vooral het beroep dat me aanspreekt”, vertelt Ashley enthousiast over haar keuze. “Ik zou me graag specialiseren in ondernemingsrecht. Het lijkt me heel leuk om als advocaat in het bedrijfsleven werkzaam te zijn.”

Kennismaking met de rechtswereld

“Ik ben pas 20 als ik met mijn businessopleiding klaar ben, nog heel jong dus. Vandaar dat ik graag nóg een bachelorstudie wil doen”, legt Ashley uit. “Op Tio hebben we een rechtenvak gehad, International Business Law, en dat vond ik echt heel leuk. Toen dacht ik: hier wil ik meer mee doen. En vroeger wilde ik eigenlijk altijd al advocaat worden, dus ja, waarom niet? Sowieso is het nooit verkeerd meer te leren over de wereld van het recht. En rechten is een hele mooie combinatie met mijn businessstudie, zeker als ik de kant van ondernemingsrecht opga.”

Business studeren

Ashley’s affiniteit met de businesswereld was de reden dat ze destijds voor de businessopleiding van Tio koos. “Business Management van Tio sprak me erg aan omdat de opleiding Nederlandstalig is en heel breed; je kan er veel kanten mee op. Maar er hing vanwege het particuliere onderwijs wel een prijskaartje aan”, blikt ze terug. “Ik moest de studie zelf gaan betalen, dus het was wel een overweging. Uiteindelijk besloot ik het toch te doen.”

En van die keuze heeft Ashley geen spijt. “De lessen zijn erg leuk, de docenten vriendelijk en de kleinschaligheid is prettig. Ik heb een leuke, kleine klas. Het grootste gedeelte betaalt de studie overigens ook gewoon zelf. De studie bevalt goed. Het eerste jaar haalde ik hele hoge cijfers, terwijl ik dat op de havo nooit had. En mijn propedeuse heb ik zelfs cum laude gehaald. Ik kijk heel positief terug op die eerste jaren.”

Geen nummer op Tio

Studeren aan Tio bevalt Ashley dus wel. “Het persoonlijke en kleinschalige van Tio vind ik erg fijn. Je bent geen nummer hier, er wordt echt naar je geluisterd. Ik ben studentvertegenwoordiger geweest en heb dat toen ook ervaren; met mijn opmerkingen werd echt iets gedaan. En de docenten op Tio komen allemaal uit de praktijk, dat vind ik heel fijn, daar kun je veel van leren.”

“Doordat je op Tio meerdere stages loopt, kun je al tijdens je studie veel ervaring opdoen”, gaat Ashley verder. “Ik volg nu de Minor Development Stage en heb daardoor al bij drie bedrijven werkervaring opgedaan. Die ervaringen komen me straks goed van pas. Ook de mogelijkheid om versneld te studeren is heel goed, vind ik. Dat geeft studenten meer kansen.”

The sky is the limit

Nog een paar maanden en dan is Ashley klaar met haar hbo-opleiding. Dan begint ze, met de rechtenstudie, aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. “Ik wil heel graag doorgroeien”, zegt ze tot slot. “Het lijkt me heel gaaf om uiteindelijk als advocaat voor een toonaangevend advocatenkantoor te werken en grote bedrijven als Shell of Unilever te mogen vertegenwoordigen!”

Volg Ashley op LinkedIn  

We hebben Ashley gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed