1. Home
  2. Nieuws
  3. Welcome Day @ Tio Utrecht

Welcome Day: ontspannen dagje Tio

De Welcome Day: een spannende, maar ook ontspannen dag voor de eerstejaarsstudenten op Tio Utrecht. Op deze eerste schooldag krijgen ze hun rooster, stellen ze vragen aan alumni én maken ze een boottocht door Utrecht, waarna ze de kroeg induiken.

“De sfeer is goed”

De studenten pauzeren in de kantine, het rumoer komt je tegemoet. Aan ronde tafels lachen en praten studenten onder het genot van een belegd broodje. Er klinkt muziek door de boxen. Eerstejaarsstudenten Janneke en Tessa drinken wat aan een tafeltje. Waarom ze voor Tio kozen? “Omdat ik het gebouw fijn vind, de sfeer is goed”, zegt Tessa. “En Utrecht is een leuke stad”, vult Janneke aan. Op de vraag hoe ze hun studie financieren, antwoorden de wellicht toekomstige vriendinnen in koor: “Lenen!”

Tips van alumni

Na de pauze wacht de studenten en docenten een kennismaking met oud-studenten van Tio. De studenten Hotel- en Eventmanagement maken kennis met Kiki en Jan-Willem, die nog wel wat nuttige tips hebben: “Ga vooral naar de marketinglessen”, raadt Kiki aan. “Marketing is bij alles van toepassing.” Jan-Willem adviseert de eerstejaars om een bijbaantje te nemen bij een hotel en om vooral bij te blijven met de praktijkopdrachten: “Want als je eenmaal achterloopt, wordt het heel lastig om het weer in te halen.”

Pittige tijd, maar ook gezellig

Het begint de studenten te dagen dat het een pittige tijd wordt op Tio. Maar: “Tio is ook heel gezellig”, weet Jan Willem, “Je gaat tijdens de lessen in dialoog met de docenten. Het is niet alleen maar luisteren.”

Liefdeskapitein

Terug naar de kantine, waar studentenvereniging Cognatio de muziek nog eens wat harder heeft gezet. Geheel in lijn met wat de studenten zo te wachten staat, draaien ze liedjes als ‘Liefdeskapitein’ van K3 en ‘Boten Anna’ van Basshunter.

IJs gebroken tussen studenten, docenten en manager

Dan stapt vestigingsmanager Arthur Teeuw het podium op om de voorzitter van Cognatio voor te stellen: “Dit is de belangrijkste man in dit gebouw”, zegt Arthur, “Nee, meneer Bulthuis, dat bent ú niet!” De manager refereert aan de studiecoach die meteen zijn hand opstak. En zo is het ijs tussen de studenten, de docenten en de vestigingsmanager definitief gebroken. En Arthur heeft goed nieuws, voordat hij de studenten op deze druilerige dag naar de boten begeleidt: “Het blijft droog! Mocht het toch gaan regenen: ik heb een plu bij me. Daar kan één iemand onder…”

De boottocht

In een stoet van vijf boten varen de studenten over de singel in Utrecht. Cognatio heeft de activiteit georganiseerd. Er is bier voor een euro. Er wordt gezongen, gefilmd met mobieltjes, kennisgemaakt en nagepraat over deze dag én over het introductiekamp in de Ardennen, waar de meeste studenten bij waren. “Ik heb wel afgezien hoor!” memoreert Esmeé, die er nu gelukkig om kan lachen. “We sliepen op legerbedjes in legertenten. Terwijl de docenten in luxe tenten sliepen!” Verschil moet er zijn…

Ouwe Dikke Dries

Terug aan wal vat Hidde de dag samen: “Ik geniet hier echt van”. En Bjarne, met zijn Tio-hoodie, ervaart hetzelfde: “Ik heb een paar maanden aan Windesheim gestudeerd, maar het is hier veel gezelliger. Met de studentenvereniging én met de docenten, die je gewoon aanspreekt bij hun voornaam!” Na deze drukke dag, vol kennismakingen, nieuwe indrukken en een boottocht, ging het feest nog even verder in de stamkroeg van Tio Utrecht: De Ouwe Dikke Dries.