1. Home
  2. Nieuws
  3. Dochter zien groeien van vmbo naar hogere hotelschool

"Tio is een unieke school en is het geld zeker waard"

“Ik ben ontzettend trots op mijn dochter”, begint Wilma Nanninga, moeder van derdejaarsstudente Hotel- en Eventmanagement Aurore. “Ze was pas acht, toen ze al wist dat ze de baas wilde worden van een hotel. Inmiddels, dankzij het goede onderwijs van Tio, heeft ze bijna haar diploma binnen van de hogere hotelschool!”

Midden in de nacht sloop de achtjarige Aurore haar hotelkamer uit. Ze wilde wel eens achter de schermen kijken bij het bekende Grand Hotel Huis ter Duin. Terwijl haar ouders aan het werk waren, leidde het personeel van het hotel haar rond. “Sindsdien weet ze het zeker, zij wordt later de baas van zo’n hotel. Inmiddels is ze goed op weg!”, vertelt Wilma Nanninga stralend.

Focus op ambitie

Tio-studente Aurore is een echte doorzetter, die haar hele studiecarrière gefocust bleef op de ambitie die ze als achtjarige al had. “We stuitten op Tio op een beroepskeuzebeurs en Aurore was er direct door gegrepen. Toen een hbo-student van Tio vertelde te zijn doorgestroomd via vmbo en mbo, werkte dat voor Aurore enorm stimulerend. ‘Dat ga ik ook doen’, besloot ze. En tot onze verrukking is dat gelukt!”

“Ze slaagde voor vmbo, rondde dankzij Tio's fantastische manier van lesgeven de mbo4-opleiding Hotelmanagement goed af en is inmiddels aan het afstuderen aan het hbo. Ik viel in eerste instantie bijna flauw toen Aurore na het mbo zei dat ze wilde doorstromen naar het hbo! Maar haar vestigingsmanager had er vertrouwen in. "Ze is zo gemotiveerd, je moet het gewoon durven’, zei ze.”

Presteren op hoog niveau

Inmiddels studeert Aurore af bij CSU, een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Ze voert voor het bedrijf een zogenoemde gap-analyse uit, waarna ze CSU kan adviseren hoe het beter kan concurreren in het hogere segment van 4- en 5-sterren hotels.

“Als ik zie hoe makkelijk ze zich binnen dat bedrijf beweegt, hoe ze bijvoorbeeld belt met de commercieel directeur van CSU, dan denk ik: ‘zo, jij hebt wel wat geleerd!’. Ze is niet alleen uitgerust met kennis van theorieën en modellen, ze heeft concrete vaardigheden opgedaan, is gegroeid als persoon en kan presteren op hoog niveau. Dat is toch wel te danken aan Tio.”

Docenten uit de praktijk

Wat maakt dat onderwijs van Tio dan zo goed? “De exameneisen zijn hoog, de aanpak is persoonlijk en de docenten staan middenin het bedrijfsleven. Ze vertellen vanuit de praktijk, in plaats vanuit de dorre theorie. De stof gaat leven en studenten zien gelijk het nut van wat ze leren! Tio is een unieke school en is het geld zeker waard. Je geeft je kind een cadeau voor het leven met zo’n opleiding.”

Internationale carrière

Aurore heeft al grootse plannen voor na haar afstuderen. “Ze gaat 18 maanden naar het buitenland voor een opleiding met baangarantie bij Starwood, de grootste hotelketen ter wereld. Dubai, Parijs, het zit er allemaal in. Ze is nergens meer bang voor. Aurore heeft hard geknokt voor haar diploma’s, maar zoals haar vestigingsmanager altijd al zei: ‘in deze business hebben ze heel graag dit soort doorzetters’.”

We hebben Wilma gevraagd hoe zij Hogeschool Tio en haar dochters opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je de opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend