1. Home
  2. Nieuws
  3. Start je eigen bedrijf tijdens de Managementgame

Tio Utrecht wint Managementgame

11 weken streden studenten lnternational Business Management van alle vestigingen om winst van de Managementgame. Om de eer, maar ook om een leuke geldprijs! De Utrechtse studenten Robenson, Daniela, Rosan, Ewoud en Malika gingen er met de winst vandoor. Doel van de game? Zet een onderneming op en zorg dat deze de grootste wordt.

Project managementgame

ln teamverband voerden de studenten het strategisch management van een (internationaal) bedrijf. Geen mooier product dan een oerhollands product, en dus ging het dit jaar om een internationale onderneming in fietsen!

Totale bedrijfsvoering

De studententeams waren verantwoordelijk voor de totale bedrijfsvoering. Ze namen beslissingen die ook in een echte onderneming aan bod komen. Van marktonderzoek tot ondernemingsplan, van inkoop tot productie, van het bouwen van een website tot de financiële administratie, van personeelszaken tot verkoop - alle theorie moesten ze toepassen in de praktijk. Maar wat doe je als een aardbeving je fabriek in China vernietigt? Als de concurrent zijn positie in Azië versterkt? En hoe ga je om met meningsverschillen binnen je team?

ByBike, Mybike en Byx

De ondernemingen die de game als beste hadden "gespeeld", mochten zich in Utrecht presenteren aan de investeerders en deskundige jury. Dit waren de bedrijven ByBike, met de "selfdriving bike", Mybike met de "Tesla van de fietsen" en Byx met de XXl-bakfiets voor de Amerikaanse markt. Het was een finale met veel humor en confronterende vragen. De Utrechtse studenten hadden de meest innovatieve onderneming, vond de jury. Gefeliciteerd! 

Lees meer over: praktijkonderwijs, project, winnaar