1. Home
  2. Nieuws
  3. Directeur en zelfstandig ondernemer in events

Directeur en zelfstandig ondernemer in events

Oud-student Hotel- en Eventmanagement Boris Vrnoga is op en top hotello en zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijven SBV Event & Travel Consultancy en The Travelling Persuaders heeft hij zijn naam razendsnel verankerd in de hotel- en eventbranche. Boris: “Als zelfstandig ondernemer creëer je je eigen kansen, deel je je eigen tijd in en zie je de wereld.”

Internationale events

SBV Event & Travel Consultancy assisteert multinationals bij de organisatie van meetings, conferenties, incentives en special events. Boris: “We hebben klanten in Amsterdam, maar ook in Parijs, Londen, Geneve en het Midden-Oosten bijvoorbeeld. In 2013 en 2014 organiseerden we circa 40 evenementen op jaarbasis, vanaf 1 mei 2015 is er een mede-eigenaar bijgekomen en is het de bedoeling dat we doorgroeien naar 100 events per jaar. Bestemmingen als Barcelona, Frankfurt en Rome, maar ook verder weg, zoals New York, Kaapstad en Puerto Rico hebben allemaal reeds de revue gepasseerd. SBV selecteert de locaties en hotels en adviseert bij contractonderhandelingen met lokale partners zoals transportbedrijven en decorateurs en kan uiteraard indien de klant dit wenst de gehele organisatie op zich nemen.

Luxury hotels

Boris’ andere bedrijf, The Travelling Persuaders, richt zich specifiek op het topsegment in de hotellerie. Boris: “Drie keer per jaar organiseren we het luxury hotel forum RENDEZ VOUS. We brengen 35 tot 40 internationale hotels samen op een toplocatie in Europa en nodigen daarnaast event agencies en corporate event managers – VIP buyers -  uit voor een vierdaags netwerk event.

Met mijn projectmanager neem ik dagelijks de stand van zaken door met betrekking tot sales, aanmeldingen, betalingen, etcetera. Ik bezoek elke eventlocatie eerst zelf. Zo kan ik polsen of de neuzen van alle betrokken partijen dezelfde kant op staan en kan ik de kwaliteit en presentatie van het eten beoordelen. Op internet lijken alle hotels en bestemmingen prachtig, daarom is het voor klanten fijn om met iemand samen te werken die hotels persoonlijk ervaren heeft.” 

Veel reizen

Het moge duidelijk zijn: Boris reist veel. Als hij niet op reis is, dan is hij al vroeg op kantoor. Boris: “De voordelen van eigen baas zijn is dat je je eigen kansen kunt creëren, zelf je tijd in kunt delen en veel van de wereld ziet. Nadelen zijn er natuurlijk ook, ik ben 24/7 bereikbaar voor mijn klanten, leveranciers en partners. Maar ergens vind ik het ook wel lekker als mensen je een last-minute opdracht toevertrouwen of je vragen om een oplossing te zoeken voor een bepaald probleem. Dat is een bevestiging dat je goed bezig bent, dat men je vertrouwt. En daar maak ik graag tijd voor.” 

Service, service en nog eens service

Boris: “Tio staat hoog aangeschreven. Toen ik destijds mijn vervolgopleiding moest kiezen, zag ik het niet zitten om nog jarenlang naar de hogere hotelschool te gaan. Tio was een goed alternatief. Ik kan me van de lessen nog herinneren dat alles draait om service. Hospitality zit voor een groot deel in je bloed. Als je oog in oog staat met een gast of klant, dan valt en staat alles met je houding en servicegerichtheid. Of je nou werkt voor een vijfsterrenhotel of voor een luchtvaartmaatschappij, zodra je gasten tevreden zijn, zullen ze het doorvertellen en bij je terugkomen. Luister goed naar de mensen om je heen die al het een en ander hebben meegemaakt en pik de dingen mee die voor jou belangrijk zijn.”

Internationale ambities

Boris heeft nog een aantal ambities voor de toekomst. “We willen SBV rustig uitbouwen en nog meer profileren als een toonaangevend boutique event consultancy agency die voor klanten in binnen- en buitenland altijd het juiste hotel tegen de beste prijs kan boeken. Het aantal RENDEZ VOUS events is sinds 2013 uitgebouwd van een naar drie per jaar. Voor 2016 willen we dit in Europa consolideren en zijn we de mogelijkheden om uit te breiden naar Amerika, RENDEZ VOUS USA, aan het onderzoeken.” 

Volg Boris op LinkedIn.