1. Home
  2. Nieuws
  3. De opleiding Hotel- en Eventmanagement biedt zoveel kansen

‘Studeren op Tio biedt zoveel kansen’

Het was altijd al haar droom om carrière te maken in de hotellerie, en met de hbo-opleiding. Hotel- en Eventmanagement is die droom binnen handbereik. Drie jaar geleden won Laudine de winactie ‘Beste hogeschool zoekt beste student' bij Tio. Inmiddels zit ze midden in haar studie. Hoe is het nu met deze ambitieuze student en hoe staat het met haar carrièreplannen?

Toen Laudine destijds hoorde van de winactie van Tio, besloot ze direct mee te doen. Ze versloeg medekandidaten tijdens een kennisquiz, nam een persoonlijke video op, bemachtigde een groot aantal publieksstemmen én wist tijdens de finale de vakjury te overtuigen. Laudine ging naar huis met datgene wat ze zo graag wilde: een complete Tio-opleiding naar keuze voor een vliegende start van haar carrière. 

Beste van twee werelden 

Het is drie jaar later en Laudine valt meteen met de deur in huis: “Studeren aan Tio is zó tof! Het bevalt enorm goed”, vertelt ze enthousiast. “Het studieprogramma is erg leuk, de lessen zijn kleinschalig en persoonlijk, ik krijg alle kansen om naar het buitenland te gaan en doe veel praktijkervaring op. Ik heb in de afgelopen periode al zo veel geleerd en gedaan! En ook buiten de studie heb ik het erg naar mijn zin. Ik heb vanaf dag één veel vrienden op Tio en ga iedere dag met een lach op mijn gezicht naar school.” 

Al ver voor de winactie had Laudine de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio in het vizier, vertelt ze. “Ik wilde graag naar de hogere hotelschool, maar de evenementenbranche sprak me óók aan. Met Hotel- en Eventmanagement heb ik het beste van beide werelden. Het is fijn om me op beide vlakken te kunnen ontwikkelen.”  

Veel kansen dankzij Tio 

“Daarnaast heeft Tio een enorm netwerk en dat biedt kansen”, gaat Laudine verder. “Dankzij Tio maak ik zulke gave dingen mee. Al in mijn eerste jaar was ik bijvoorbeeld general manager van ons eigen hotel tijdens de hotel- en eventweek en liep ik stage op Ibiza. Nu schrijf ik met een aantal medestudenten een ondernemingsplan voor een Amerikaans pannenkoekenrestaurant, dat we over een tijdje mogen pitchen, en volgend jaar wil ik stage lopen in een hotel in Barcelona.” Ze moet lachen. “Ja, dingen om jaloers op te zijn, toch?” 

De beste versie van jezelf 

Tijdens de opleiding ontwikkel je je op professioneel én persoonlijk vlak. Bijvoorbeeld door te werken aan je communicatieve vaardigheden als presenteren, gesprekstechnieken, storytelling en schrijven. En ook als je zelf concrete actiepunten hebt is daar alle ruimte voor, legt Laudine uit. “Ik had zelf bijvoorbeeld soms moeite met tijdmanagement. Tijdens het vak persoonlijke ontwikkeling ben ik hiermee aan de slag gegaan. Ik heb daar veel van geleerd. Op Tio leer je hoe je jezelf optimaal kan voorbereiden op het bedrijfsleven.” 

Veel persoonlijke aandacht 

Het particuliere onderwijs van Tio bevalt Laudine goed, vertelt ze. “Op Tio zit je altijd met kleine groepjes in de les, dat is echt superchill. Er is daardoor veel ruimte voor persoonlijke aandacht. En het maakt de lessen ook een stuk interactiever. De docenten komen rechtstreeks uit het werkveld en beschikken daardoor over veel kennis. Dat is zo vet; je kunt er zó veel van leren. De vele praktijkvoorbeelden maken de lessen ook gewoon heel leuk.” 

Klaar voor het werkveld 

Wat ze na haar opleiding exact wil gaan doen, weet Laudine nog niet, maar de hotellerie lonkt nog altijd. Dankzij haar stages, de projecten én de minor heeft ze nog alle tijd om uit te zoeken wat precies bij haar past en waar haar talenten liggen. Maar één ding weet Laudine zeker. “Op Tio word je dankzij alle praktijkervaringen en de docenten uit het werkveld perfect voorbereid op het échte werk. Dat merkte ik tijdens mijn eerste stage al; dankzij mijn ervaringen kreeg ik veel meer verantwoordelijkheden. Met hulp van mijn studiecoach kon ik op Ibiza echt het beste uit mezelf halen. Na mijn studie ben ik klaar voor de praktijk, 100% zeker!” Zo komt haar droomcarrière stap voor stap dichterbij.