1. Home
 2. Over Tio
 3. Groot netwerk

Landelijke organisatie met groot netwerk

Tio-vestigingenTio heeft zes vestigingen, verspreid over Nederland, en een hoofdkantoor in Utrecht. Je profiteert zowel van de persoonlijke aanpak op de vestigingen als van de daadkracht en het netwerk van een landelijke organisatie.

Je kunt bij Tio studeren aan:

 • Goed bereikbaar

  De zes vestigingen van Tio liggen op toplocaties in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam en Utrecht. Welke studiestad je ook kiest, je loopt in maximaal 10 minuten vanaf het station naar de Tio-vestiging.

 • Eenvoudig overstappen

  De opleidingen zijn hetzelfde op alle Tio-vestigingen. Dit maakt het makkelijker om tijdens je opleiding van vestiging te wisselen. Alle Tio-vestigingen hebben bovendien dezelfde herkenbare huisstijl, waardoor je je op alle locaties snel thuis voelt.

 • Kwaliteitszorg

  Door de landelijke organisatie kan Tio zich focussen op kwaliteit en onderwijsvernieuwing. Een team van onderwijskundigen en vakspecialisten zet zich dagelijks in voor de onderwijskwaliteit en voor aansprekende en actuele studieprogramma’s. De eigen softwarespecialisten zorgen voor up-to-date systemen die optimaal functioneren. 

  De hbo-opleidingen van Hogeschool Tio zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) volgens de nieuwe normen. De mbo-opleidingen van Tio zijn door de Onderwijsinspectie erkend in het kader van de Wet Educatie Beroepsonderwijs.

 • Vakgroep

  Een vak wordt in de regel gedoceerd, verder ontwikkeld en actueel gehouden door vijf of meer vakspecialisten. Hierdoor ontstaat een betere afspiegeling van de werkelijkheid en actualiteit dan wanneer slechts één docent dit zou doen.

 • Landelijke opleidingscommissie

  Meerdere malen per jaar komen studentvertegenwoordigers van alle Tio-vestigingen samen om mee te denken over het onderwijs en de faciliteiten op Tio. Als particuliere hogeschool met een ondernemend karakter kan Tio snel inspelen op de wensen van studenten om zo het onderwijs nóg beter te maken.

Groot netwerk

Tio beschikt over een uitgebreid netwerk, mede dankzij de landelijke bekendheid en de vele docenten uit het werkveld. En daar pluk jij de vruchten van, tijdens én na je studie.

Stagekansen en carrièremogelijkheden

Tio heeft veel contacten met (stage)bedrijven door heel het land én internationaal, en helpt je graag bij je zoektocht naar een stage. Duizenden studenten gingen je voor, waardoor je de keuze hebt uit een groot aantal stageadressen. Bovendien krijg je bij Tio direct toegang tot het Tio-netwerk tijdens het jaarlijkse Career Event: de ideale plek om te netwerken en je te oriënteren op de stage- en arbeidsmarkt. Met ruim 150 gerenommeerde (stage)bedrijven die Tio-studenten maar al te graag verwelkomen is de keuze enorm. Stage gevonden? Dan bouw je alvast aan je (internationale) netwerk en daarmee aan je carrière!

Leren van de experts

Tio’s docenten zijn professionals die in het werkveld werkzaam zijn. Zij beschikken over een groot netwerk, dat ze graag met je delen. Ook krijg je op Tio regelmatig masterclasses en gastcolleges van topondernemers en experts uit de branche.

Projecten voor topbedrijven

Op bedrijfsbezoek bij Google of Bol.com, G-star helpen met de e-commerce, ANWB Reizen adviseren of een masterclass koken bij sterrenrestaurant De Librije? Dankzij Tio’s contacten bouw je tijdens bedrijfsbezoeken, projecten en studiereizen je eigen netwerk op bij vooraanstaande bedrijven in jouw branche.

Internationale mogelijkheden

Heb je internationale ambities? Dan ben je bij Tio aan het juiste adres. Tio heeft uitstekende contacten met partneruniversiteiten wereldwijd en heeft een groot internationaal netwerk van stagebedrijven. Stages, minoren en (na je studie) zelfs masters aan topuniversiteiten behoren tot de internationale mogelijkheden.