1. Home
  2. Over Tio
  3. Keuzegids mbo: Tio beste vakschool

Keuzegids mbo: Tio beste vakschool

Naast de nummer 1-scores in de Keuzegids hbo en het behalen van de hoogste scores bij de JOB-Monitor, NSE en de onderwijsinspectie is Tio nu door de Keuzegids MBO 2015 uitgeroepen tot ‘Beste Vakschool van Nederland’. Tio krijgt deze vermelding vanwege de uitmuntende scores voor alle mbo-opleidingen. Uiteraard zijn we enorm trots op dit geweldige resultaat.

Beste Middelbare Hotelschool

De opleiding Hotelmanagement is met 98 punten de beste Middelbare Hotelschool. De Keuzegids mbo 2015 schrijft over hierover: “De absolute topper voor horeca is Hogeschool Tio, een particuliere hogeschool die in vijf provincies actief is. Leerlingen van deze opleiding zijn zeer tevreden over alle aspecten.

Beste opleiding Luchtvaartdienstverlening

De opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) (SRH) krijgt met eveneens 98 punten de vermelding beste opleiding Luchtvaartdienstverlening. De Keuzegids schrijft over SRH: “De leerlingen aan Hogeschool Tio zijn veruit het meest tevreden over hun opleiding. Tio is een particuliere opleiding waarvoor je ook best wat meer betaalt, maar blijkbaar maakt de hogeschool de verwachtingen waar.”

Beste mbo Handel & Ondernemen

En de opleiding Commercieel Business Management eindigt op de eerste plek van alle mbo-opleidingen Handel & Ondernemen in Nederland. Uit de Keuzegids mbo 2015: “Eén school steekt met kop en schouders boven de rest uit, en dat is het particuliere instituut Tio. Op bijna alle punten zijn de leerlingen laaiend enthousiast, maar ze zijn vooral blij met de begeleiding die ze krijgen en de organisatie van de school. Het enige punt van kritiek is de begeleiding bij stages.” 

Goed tot uitstekend op alle onderdelen

Tio scoort op alle onderdelen binnen alle mbo-opleidingen goed tot uitstekend. Hierbij valt te denken aan aantal contacturen, studiebegeleiding, docenten, organisatie en het expertoordeel dat door de Onderwijsinspectie is afgegeven.

‘Beste vakschool van Nederland’

Tio wordt met maar liefst 98,5 punten uitgeroepen tot ‘Beste Vakschool van Nederland’. Tio heeft echter ook ruimschoots meer punten dan de beste ROC (Hoornbeeck College, 84,5 punten) en de beste AOC (Groenhorst College, 69,5 punten). De Keuzegids schrijft over Tio als beste Vakschool:

“De eerste plek gaat met overtuiging naar een nieuwkomer. Dat is Tio, de particuliere school die onder meer stewardessen opleidt. Tio-studenten zijn louter positief over hun opleiding. En ook de onderwijsinspectie heeft niks aan te merken.”

Bron: Keuzegids MBO 2015, keuzegids.nl