1. Home
  2. associate-degree
  3. Commerciële Economie en Ondernemerschap
  4. Toelating

Commerciële Economie & Ondernemerschap

Hbo Associate degree Marketing, Sales & Communicatie 2 jaar

Toelating

Hieronder vind je de toelatingseisen voor de hbo Associate degree-opleiding Commerciële Economie & Ondernemerschap. Bekijk of jij kan starten met deze unieke studie.

Toelatingseisen

Direct aanmelden voor deze opleiding

Onvoldoende vooropleiding?

Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Op basis van een assessment word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.

Vrijstellingen

Sluit je vooropleiding (op mbo-niveau) aan op deze hbo-opleiding, dan kun je eventueel in aanmerking komen voor vrijstellingen. Je vraagt vrijstellingen aan door binnen vier weken na het starten van een semester een e-mail te sturen naar de examencommissie. 

Start van de studie

Deze opleiding start medio augustus.

Starten in augustus

Start je in augustus, dan volg je eerst twee semesters lang vakken op de vestiging en ga je daarna, in de zomerperiode, 13 weken op stage. Dit geldt zowel voor het drie- als voor het vierjarige programma.

Aftrap studiejaar

Voorafgaand aan het studiejaar vinden de kick-off dag en welcome days plaats. Tio trapt het studiejaar af met een inspirerende kick-off dag. Studenten van alle Tio-vestigingen krijgen gastcolleges van kopstukken uit de branche. 
De welcome days staan in het teken van kennismaking met medestudenten, de studiestad en studentenvereniging Cognatio, een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de branche en vooral gezelligheid. De welcome days vinden plaats in de week voor de eerste lesweek.


Aanmeldings- en inschrijfprocedure

Deze Tio-opleiding start in januari en augustus. Er is veel belangstelling voor onze opleidingen en slechts beperkt plaats. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Dus ben je zeker van je keuze, meld je dan aan op onze open dagen of via de website.

Na je inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging van je inschrijving. Ook vragen wij je om extra informatie aan te leveren. Denk aan een kopie van je identiteitsbewijs en informatie over je vooropleiding, zoals een kopie van je diploma en je cijferlijst. Heb je jouw diploma nog niet behaald? Stuur ons je cijferlijst en diploma zodra je deze hebt ontvangen. Plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Toelatingsprocedure
Na je inschrijving controleren wij zo snel mogelijk of je aan de toelatingseisen voldoet en of er een wachtlijst is voor de opleiding van jouw keuze. Voor alle bachelor- en Associate degree-opleidingen geldt dat je met een havo-, vwo-, en mbo4-diploma wordt toegelaten. Als je vooropleiding onvoldoende aansluit op de studie die je wilt gaan volgen, nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden voor deze opleiding

Inschrijvingsduur
Je schrijft je in voor de duur van de opleiding.