1. Home
 2. associate-degree
 3. Commerciële Economie en Ondernemerschap

Commerciële Economie & Ondernemerschap

Hbo Associate degree Marketing, Sales & Communicatie 2 jaar

Commerciële Economie & Ondernemerschap Associate Degree

Speel jij straks pijlsnel in op elk gat in de markt, en weet je nieuwe producten en diensten succesvol online en offline te verkopen? Tio’s Associate degree-opleiding Commerciële Economie & Ondernemerschap leert je alles over e-commerce, marketing, sales en natuurlijk ondernemerschap!
Na de opleiding start je je carrière als bijvoorbeeld (online) marketeer, commercieel adviseur of (junior) salesmanager. Of ga voor jezelf aan de slag en start je eigen bedrijf!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Je duikt tijdens deze Associate degree-opleiding in de wereld van marketing, sales en ondernemerschap. Ook leer je hoe e-commerce werkt, en pas je je kennis toe in uitdagende projecten. Ben jij:

 • Geïnteresseerd in marketing en sales?

  Wil jij de ins en outs van het marketing- en salesvak leren? En hou je de laatste (online) trends in de gaten? Kies dan voor de Associate degree-opleiding Commerciële Economie & Ondernemerschap! Gebruik je commerciële inzicht en saleskwaliteiten om je verkopen een flinke boost te geven.

 • Graag online?

  Voel jij je online helemaal in je element, en ben je benieuwd hoe je jouw online verkopen een push kan geven? Tijdens deze Ad-opleiding leer je hier alles over, en breng je je kennis direct in praktijk tijdens verschillende projecten. Richt bijvoorbeeld je eigen online bedrijf op met je medestudenten, en schakel Google in om je te helpen met de sales!

 • Benieuwd of ondernemen bij je past?

  Werken voor een baas niets voor jou? Tio daagt je uit om je eigen onderneming te starten! Gebruik de projectweken om aan de slag te gaan met je bedrijfsplan, vraag advies aan je docenten en gebruik Tio’s netwerk om van jouw onderneming direct een succes te maken.

 • Actief op social media?

  Ben jij vaak te vinden op Instagram, TikTok of Snapchat? En ben je benieuwd hoe je social media kunt inzetten om je naamsbekendheid te vergroten en meer te verkopen? Leer er alles over tijdens de opleiding Commerciële Economie & Ondernemerschap.

 • Innovatief?

  Bruis jij van de ideeën, en bedenk je graag nieuwe concepten? Zet je ideeën om in actie! Bijvoorbeeld tijdens Branding Project, waarin je een nieuw merk presenteert mét strategie hoe je het in de markt gaat zetten.

 • Een leider?

  Hou jij het liefst de touwtjes in handen, neem je graag het initiatief en ben je een kei in het aansturen van je medestudenten? Ontwikkel je leidinggevende skills en leid jouw team naar de finale van bijvoorbeeld Online consultancy, waarin je bedrijven als G-Star adviseert over hun e-commercestrategie! 

 • Analytisch?

  Heb jij oog voor detail, en zie je het direct als er iets niet klopt aan de cijfers? Leer tijdens deze Associate degree wat welke cijfers betekenen en hoe je hier het beste op kunt inspelen. Zo kun je meteen over tot actie als je merkt dat er minder bezoekers naar je website komen.

 • Een vlotte schrijver?

  Rollen jouw woorden moeiteloos uit je laptop, en weet je daarmee jouw klanten te bereiken? Tijdens de opleiding Commerciële Economie & Ondernemerschap leer je hoe je pakkende teksten schrijft die klanten aantrekken, hoog scoren in Google én klanten overtuigen om jouw product te kopen.

Passen deze eigenschappen bij jou? Bezoek dan een open dag en duik in de wereld van Tio! Proef de Tio-sfeer, stel je vragen aan studenten en docenten en kom alles te weten over de opleiding.

Commerciële Economie in 2 minuten

 • Dit is Commerciële Economie en Ondernemerschap
  Dit is Commerciële Economie en Ondernemerschap
 • Celine en Anouk lopen stage op de marketingafdeling van Grolsch
  Celine en Anouk lopen stage op de marketingafdeling van Grolsch
 • Stages bij Commerciele Economie
  Stages bij Commerciele Economie
 • Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
  Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
 • Projecten bij Commerciële Economie en Ondernemerschap
  Projecten bij Commerciële Economie en Ondernemerschap
 • Opleiding Commerciële Economie: carrière en baankansen
  Opleiding Commerciële Economie: carrière en baankansen
 • E-commerce studenten op studiereis in Berlijn
  E-commerce studenten op studiereis in Berlijn
 • Tio-studenten werken aan casus voor Greetz
  Tio-studenten werken aan casus voor Greetz
 • Branding: Wat is een merk?
  Branding: Wat is een merk?
 • Bekijk hoe een Marketing en Sales stage eruit kan zien
  Bekijk hoe een Marketing en Sales stage eruit kan zien
 • Oud-Tio-studente werkt bij online marketingbureau
  Oud-Tio-studente werkt bij online marketingbureau
 • Het ontwikkelen van je eigen start-up
  Het ontwikkelen van je eigen start-up
 • Kom naar de open dagen van Hogeschool Tio
  Kom naar de open dagen van Hogeschool Tio

Waarom kiezen studenten voor Commerciële Economie & Ondernemerschap?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Bij Tio kun je versneld studeren: binnen 2 jaar kun je je Associate degree-diploma behalen.
 3. E-commerce is booming: bedrijven staan te springen om goed opgeleide (online) marketeers.
 4. Je doet veel praktijkervaring op tijdens de projectweken. Geef advies als online consultancy-bedrijf en leer in de Salesweek verkopen als een pro.
 5. Je krijgt les in kleine klassen van docenten uit de praktijk.
 6. Bij je diploma krijg je het certificaat ‘Senior Sales Professional’ van de Sales Management Association. Een mooie aanvulling voor op je cv!
 7. Je specialiseert je in ondernemerschap: leer je eigen bedrijf op te starten en succesvol te maken.

Na de studie

Benieuwd waar je na deze opleiding kunt gaan werken? Er is veel behoefte aan jonge mensen die gespecialiseerd zijn in e-commerce, dus je kunt veel kanten op! Zet bijvoorbeeld je salestalenten in bij Nespresso, of ga aan de slag als accountmedewerker bij Coca-Cola. Neem hier vast een kijkje in je toekomst!


De Associatie degree-opleiding Commerciële Economie & Ondernemerschap is geaccrediteerd door de NVAO (CROHO-nummer 80171). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Commerciële Economie. Het Associate degree-diploma Commerciële Economie en Ondernemerschap kun je in twee jaar behalen, en na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.