1. Home
  2. Business Management
  3. Toelating

Business Management

Hbo Bachelor Business & Ondernemen 3 jaar

Toelating

Hieronder vind je de toelatingseisen voor de hbo-opleiding Business Management. Bekijk of jij kan starten met deze unieke hbo-opleiding.

Toelatingseisen

Direct aanmelden voor deze opleiding

Onvoldoende vooropleiding?

Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Op basis van een assessment word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.


Start van de studie

Deze opleiding start medio augustus.

Starten in augustus

Start je in augustus, dan volg je eerst twee semesters lang vakken op de vestiging en ga je daarna, in de zomerperiode, 13 weken op stage. Dit geldt zowel voor het drie- als voor het vierjarige programma.

Aftrap studiejaar

Voorafgaand aan het studiejaar vinden de kick-off dag en welcome days plaats. Tio trapt het studiejaar af met een inspirerende kick-off dag. Studenten van alle Tio-vestigingen krijgen gastcolleges van kopstukken uit de branche. 
De welcome days staan in het teken van kennismaking met medestudenten, de studiestad en studentenvereniging Cognatio, een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de branche en vooral gezelligheid. De welcome days vinden plaats in de week voor de eerste lesweek.


Aanmeldings- en inschrijfprocedure

Deze Tio-opleiding start augustus. Er is veel belangstelling voor onze opleidingen en slechts beperkt plaats. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Dus ben je zeker van je keuze, meld je dan aan op onze open dagen of via de website.

Na je inschrijving ontvang je van ons per e-mail een bevestiging van je inschrijving. Ook vragen wij je om extra informatie aan te leveren. Denk aan een kopie van je identiteitsbewijs en informatie over je vooropleiding, zoals een kopie van je diploma en je cijferlijst. Heb je jouw diploma nog niet behaald? Stuur ons je cijferlijst en diploma zodra je deze hebt ontvangen. Plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Toelatingsprocedure
Na je inschrijving controleren wij zo snel mogelijk of je aan de toelatingseisen voldoet en of er een wachtlijst is voor de opleiding van jouw keuze. Voor alle bachelor- en Associate degree-opleidingen geldt dat je met een havo-, vwo-, en mbo4-diploma wordt toegelaten. Als je vooropleiding onvoldoende aansluit op de studie die je wilt gaan volgen, nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden voor deze opleiding

Inschrijvingsduur
Je schrijft je in voor de duur van de opleiding. Onze bacheloropleidingen worden aangeboden als driejarig en vierjarig programma. Op basis van je studievoortgang in het eerste jaar, stroom je na het eerste jaar door naar het tweede jaar van het driejarig of van het vierjarig traject. 

Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. De hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor een van de specialisaties, dan komt deze als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde (CROHO-nummer 34035). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.