Marketing en Communicatie Mbo

Marketing en Communicatie in 1 of 2 jaar

Tio is de beste kleine hogeschool van Nederland volgens de KeuzegidsCreatief denken, marktonderzoek doen en customer journeys in kaart brengen: hoe overtuig je jouw doelgroep om een product of dienst te kopen? De mbo4-opleiding Marketing en Communicatie leert je alles over reclame, communicatie en marketing.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als (online) marketeer, grafisch vormgever, communicatiespecialist of socialmediamedewerker. Of start je eigen onderneming. Als je deze opleiding afgerond hebt, heb je je mbo4-diploma Marketing & Communication Specialist (BOL - crebocode: 25727).

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s mbo-opleiding Marketing en Communicatie leidt je op tot allround marketing- en communicatiespecialist. Passen de volgende termen bij jou? 

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Marketing en Communicatie in beeld

 • Marketing en Communicatie in 1 of 2 jaar (mbo4)
  Marketing en Communicatie in 1 of 2 jaar (mbo4)
 • Anne loopt stage bij WebNL op de marketingafdeling
  Anne loopt stage bij WebNL op de marketingafdeling

Wat ga je leren?

Jij stelt straks marketingplannen op en communiceert online en offline: van vloggen tot TikTok en van contact met klanten tot search engine marketing. Daarnaast leer je wat het verschil is tussen de identiteit, het imago en de reputatie van een bedrijf én duik je in de wereld van interculturele communicatie. Ook ontwikkel je jezelf op persoonlijk én professioneel gebied. Met de skills die jij opdoet, schud jij in no-time de beste teksten uit je mouw!

Waarom kiezen studenten voor Marketing en Communicatie?

 1. Je bent je verzekerd van kwalitatief hoogstaand onderwijs, je studeert namelijk aan de beste kleine hogeschool van Nederland (Keuzegids).
 2. Mbo4 in 1 of 2 jaar: bij Tio kun je versneld studeren.
 3. Je hebt veel kans op een baan: je kunt aan de slag in diverse functies en branches.  
 4. Ruim 60% van de opleiding staat in het teken van de praktijk: projecten, stages en trainingen. 
 5. Je wordt breed opgeleid: van vormgeving tot eventmanagement en van teksten schrijven tot woordvoering.
 6. Door samenwerking met brancheverenigingen sluit het studieprogramma naadloos aansluit bij de laatste trends en ontwikkelingen.
 7. Bij Tio is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Studenten aan het woord

Ik heb voor Tio gekozen vanwege de ervaren docenten die in de praktijk succes hebben behaald. Het is leuk dat je wat je hebt geleerd tijdens de vakken zelf in de praktijk brengt tijdens je stage.
Tijn Calis | Tio-student
"De kleinschaligheid van Tio is heel fijn. Iedereen in de klas helpt elkaar en je hebt echt het gevoel dat je erbij hoort."
Julie Versluis | Tio-student
"Dat ik mijn mbo-diploma in één jaar kan halen en daarna in het tweede jaar van de hbo-opleiding kan instromen, was voor mij extra motivatie om voor Tio te kiezen."
Rutger de Weert | Tio-student

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je mbo-diploma Marketing en Communicatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van (online) marketeer bij een bedrijf als Grolsch, communicatiemedewerker bij een innovatieve start-up of ga aan de slag als content- of socialmediamedewerker. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?

Bekijk je toekomstperspectief!

Deze mbo-opleiding, Marketing en Communicatie, is door de Onderwijsinspectie erkend en leidt in één of twee jaar op voor de kwalificatie Marketing & Communication Specialist (BOL - crebocode: 25727) op niveau 4. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde diploma van Tio.