1. Home
  2. Marketing en Communicatie
  3. Toelating

Marketing en Communicatie

Mbo Marketing, Sales & Communicatie 2 jaar

Toelating

Hieronder vind je de toelatingseisen voor de mbo4-opleiding Marketing en Communicatie. Bekijk of jij kan starten met topopleiding.

Toelatingseisen fasttrack (mbo4 in 1 jaar)

Direct aanmelden voor deze opleiding

Onvoldoende vooropleiding?

Het kan zijn dat je niet voldoet aan de toelatingseisen. Je hebt bijvoorbeeld een vmbo-kl-diploma. Op basis van een persoonlijk gesprek en een assessment, word je mogelijk toch toegelaten. Dit geldt ook als je mbo4 in 1 jaar wil doen en een mbo2-diploma of overgangsbewijs van havo4 naar havo5 hebt.


Van havo naar mbo

Als havist een versnelde mbo4-opleiding volgen kan ook! Sterker nog: binnen het fasttrackprogramma is 33% van de studenten afkomstig van de havo. Dat is beduidend hoger dan het landelijk gemiddelde. Meer weten over de versnelde programma’s en doorstromen binnen Tio?

Mbo4 in één jaar

Heb je je havodiploma gehaald en twijfel je nog tussen een mbo4- of hbo-opleiding? Wil je bijvoorbeeld lekker snel aan de slag, of weet je niet of je het hbo-niveau aan kunt? Bij Tio kun je na je havo in slechts één jaar je mbo4-diploma behalen dankzij een intensief versneld programma: het fasttrackprogamma. 

Doorstromen en versneld je hbo-diploma halen

Wil je na je mbo4-opleiding verder studeren, dan kun je bij sommige hbo-opleidingen van Tio instromen in het tweede jaar. Op die manier kun je in slechts drie jaar zowel je mbo4- als je bachelordiploma halen. En stroom je na de mbo4-opleiding door naar de Ad-opleiding, dan kun jij je Associate degree al in één jaar behalen.

Meer weergevenMinder weergeven


Starten in januari of september?

Je kunt op twee momenten in het jaar bij Tio starten: 1 januari of 1 september.

Starten in januari

Start je in januari, dan duurt het tweejarige mbo-traject (kosteloos) een half jaar langer. Je volgt de lessen dan grotendeels samen met de studenten die in september zijn gestart. De stage vindt plaats na het eerste semester. 

Starten in september 

Start je in september, dan volg je eerst twee semesters lang vakken op de vestiging en ga je daarna, in de zomerperiode, 13 weken op stage. 

Aftrap studiejaar

Voorafgaand aan het studiejaar vinden de kick-off dag en welcome days plaats. Tio trapt het studiejaar af met een inspirerende kick-off dag. Studenten van alle Tio-vestigingen krijgen gastcolleges van kopstukken uit de branche. 
De welcome days staan in het teken van kennismaking met medestudenten, de studiestad en studentenvereniging Cognatio, een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de branche en vooral gezelligheid. De welcome days vinden plaats in de week voor de eerste lesweek.


Inschrijven bij Tio

Deze Tio-opleiding start in januari en september. Er is veel belangstelling voor onze opleidingen en slechts beperkt plaats. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Dus ben je zeker van je keuze, schrijf je dan in op onze open dagen of via de website.

Hoe ziet je inschrijving eruit?
Heb je het inschrijfformulier ingevuld? Dan ontvang je per e-mail een bevestiging van je inschrijving. Controleer alle informatie die je hebt ingevuld goed.

Na je inschrijving vragen wij je om extra informatie aan te leveren. Denk aan een kopie van je identiteitsbewijs en informatie over je vooropleiding. Ook vragen wij om een kopie van je diploma en je cijferlijst. Heb je jouw diploma nog niet behaald? Stuur ons je cijferlijst en diploma zodra je deze hebt ontvangen. Plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Toelatingsprocedure
Na je inschrijving controleren we zo snel mogelijk of je aan de toelatingseisen voldoet en of er een wachtlijst is voor de opleiding van jouw keuze. Als je vooropleiding onvoldoende aansluit op de studie die je wilt gaan volgen, nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden voor deze opleiding

Inschrijvingsduur
Je schrijft je in voor de duur van de opleiding: een eenjarig of tweejarig mbo4-traject. Als je op 1 januari start, doe je (kosteloos) een half jaar langer over de opleiding.