1. Home
  2. Nieuws
  3. Weer topresultaten in Nationale Studenten Enquête voor Tio

Weer topresultaten in NSE voor Tio

Ook dit jaar zijn Tio’s hbo-studenten weer erg tevreden over hun opleidingen, de begeleiding en de sfeer op de vestigingen. Dit blijkt uit de meest recente Nationale Studenten Enquête (NSE). De tevredenheid met de opleiding in het algemeen is gestegen vergeleken met vorig jaar. Waar in 2022 een 3,86 uit 5 werd gescoord, steeg die beoordeling in 2023 naar een 3,95. Tio weet de sterke resultaten steeds verder te verbeteren.  

Tevreden Tio-studenten 

De NSE bestaat uit verschillende thema's. Onze hbo-studenten geven Tio op elk onderdeel een hogere beoordeling dan het landelijk gemiddelde. Tio-studenten zijn met name bovengemiddeld tevreden over de aansluiting op de beroepspraktijk en over de docenten uit het werkveld. Ook de inhoud en opzet van de studie, en de toetsing en beoordeling scoren bovengemiddeld. Het grootste deel van de Tio-studenten zou opnieuw voor hun huidige opleiding kiezen op basis van hun ervaringen. 

Hoge scores per vestiging 

Voor zowel de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap als Hotel- en Eventmanagement bezet Tio met haar vestigingen de top 4.

De Master of Business Administration bij Tio Amsterdam staat op de tweede plaats in de enquête. 

Nieuwe opleiding Makelaardij en Vastgoed beloond 

Tio’s nieuwe hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed wordt direct beloond met hoge scores. De opleiding bij Tio staat niet alleen de eerste plaats met haar vestiging in Utrecht, ook de tweede plaats is voor Tio: in Amsterdam.   

Resultaten op themascores


Studiekeuze123 is verantwoordelijk voor de uitvoering van de NSE. Bekijk voor de volledige resultaten het NSE Dashboard.

Nationale Studenten Enquête 

Meer dan 289.000 hbo- en wo-studenten vulden de NSE 2023 in. Op woensdag 31 mei zijn de uitslagen bekendgemaakt. De resultaten tonen aan dat de algemene tevredenheid onder hbo-studenten over hun opleiding hoog blijft, en zelfs iets is gestegen. De sfeer wordt het best beoordeeld: 79 procent van de ondervraagde studenten geeft aan tevreden te zijn met de sfeer op hun opleiding. Ook voelen studenten zich veilig: 85 procent van de studenten kan zich vinden in de stelling: ‘Ik voel me veilig om mezelf te zijn op de instelling waar ik studeer’.