1. Home
  2. Nieuws
  3. "Ik probeer altijd de beste deals te sluiten, dat geeft echt een kick"

"Ik probeer altijd de beste deals te sluiten, dat geeft echt een kick"

Risico’s nemen om vervolgens de beste deal eruit te slepen, dat vindt hij het leukste wat er is. Met zijn vlotte babbel en ondernemende instelling is de studie Commercieel Business Management de ambitieuze Justin Church op het lijf geschreven. “Het bevalt me goed dat de lessen op Tio praktijkgericht zijn.”

De beste deal

Justin volgt het versnelde traject van Commerciel Business Management aan Tio in Utrecht. “Ik wil graag de commerciële kant op,” vertelt hij enthousiast. “Als je risico’s neemt om een goede deal te sluiten, is dat heel spannend. Het kan ook mislukken. Het is steeds een uitdaging de best mogelijke deal eruit te halen. Die adrenalinekick is verslavend.”

Investeren in je toekomst

Zijn studie betaalt Justin deels zelf. “Voordat ik aan de studie begon, heb ik met mijn ouders een financieel plaatje gemaakt. Zij hebben ongeveer de helft betaald. De rest betaal ik zelf. Ik heb hiervoor een lening bij DUO. Je krijgt er veel voor terug, dus ik was zeker bereid het te betalen. Tio staat goed op je cv. Mensen zien dat en denken: ‘Die heeft potentie en heeft geïnvesteerd in zijn onderwijs’. Dat is heel wat waard.”

Praktijkgericht onderwijs

Studeren aan Tio bevalt Justin goed. “Tio staat goed aangeschreven en het is daarnaast de enige opleiding waar je les krijgt in kleine groepen. Ik zit bijvoorbeeld samen met maar twee anderen in de klas, dat bevalt me hartstikke goed. De docenten hebben vaak een eigen onderneming, dus de lessen zijn praktijkgericht.”

Organiseren en offreren

Hoewel Justin voor de beste deals voornamelijk op zijn eigen gevoel afgaat, heeft hij tijdens de studie ook geleerd goed samen te werken. “Mijn twee klasgenoten en ik zijn goed op elkaar ingespeeld, we zijn inmiddels echt een geoliede machine. Tijdens het project Offreren moesten we bijvoorbeeld samen een offerte opstellen voor de gemeente Utrecht voor nieuwe fietsenstallingen bij het station. We moesten hiervoor veel regelen en organiseren; ontzettend leerzaam. De professor aan wie we het presenteerden, was zeer onder de indruk.” 

De beste leerschool

De ondernemende student is ambitieus en wil graag veel praktijkervaring op doen. “Ik loop nu mijn derde stage,” vertelt hij. “Dat doe ik bij Offerte.nl, onderdeel van VentureBuilders. Heel leerzaam; het bedrijf zit nog in de beginfase en groeit snel. Ik krijg veel vrijheid hier en er heerst een leuke, positieve werksfeer. Dus mochten er nog Tio-studenten op zoek zijn naar een leuke stage, dan is VentureBuilders zeker een aanrader!”

Volg Justin op LinkedIn