1. Home
  2. Nieuws
  3. Businessstudente over haar keuze voor Tio

Businessstudente Nina Lips over haar keuze voor Tio

“Ik had meteen een goed gevoel bij Tio”

Zelfstandig ondernemer worden, dat is haar doel. Het liefst in het buitenland. Nina Lips, eerstejaarsstudente
Commercieel Business Management aan Tio Rotterdam, weet wat ze wil en hoe ze daar moet komen. “Commercieel Business Management is een brede mbo-opleiding met veel mogelijkheden; je leert hier heel veel!”

Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht

Toen Nina vorig jaar op de open dag van Tio in Rotterdam kwam, wist ze gelijk dat ze hier wilde studeren. Nina: “Ik had meteen een goed gevoel bij Tio. De kleinschaligheid en persoonlijke aandacht spraken me aan. Ik heb me toen gelijk ingeschreven voor de studie.”

Het bleek een goede keuze: “Ik heb het erg naar mijn zin hier. In grote klassen kan ik mijn aandacht niet bij de les houden, maar hier wel. De kleine klassen vind ik erg fijn.”

Particulier onderwijs

Nina vindt het geen probleem dat het collegegeld bij Tio hoger is dan bij een bekostigde studie. Het is immers particulier onderwijs. “Mijn middelbare school was ook particulier. De kleinere klassen en persoonlijke aandacht passen beter bij mij.”

Ondernemer worden

Later wil Nina zelfstandig ondernemer worden. Niet geheel toevallig vond ze het schrijven van een ondernemersplan dan ook één van de leukste projecten het afgelopen jaar. Enthousiast vertelt ze: “Superleuk om zo’n plan te schrijven, ik heb er veel van geleerd. Ik schreef het voor een (fictief) bedrijf in tuinmeubelen. Volgend jaar moeten we voor een echt bedrijf investeerders gaan zoeken. Heel leerzaam. Daar kijk ik ook naar uit!”
Met Nina’s ondernemersplannen komt het zo te horen wel goed. En waar ze aan de slag wil als zelfstandig ondernemer weet ze ook al. “In Amerika natuurlijk. Want daar gebeurt het allemaal!”

Volg Nina op LinkedIn.