1. Home
  2. Nieuws
  3. Van mbo naar hbo en de universiteit

Van mbo naar hbo en de universiteit

Doorstuderen bij Hogeschool Tio

Thijs startte toen hij net zeventien was op Tio met de mbo4-opleiding Hotelmanagement, stroomde een jaar later door naar de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement en is nu bezig met zijn master, een triple awarded degree, aan het gerenommeerde Hotel and Tourism Management Institute (HTMi) in Zwitserland. Alumnus Thijs Glaap blijft ambitieus!

In drie jaar mbo4 en hbo afgerond

Thijs rondde vorig jaar zijn opleiding Hotel- en Eventmanagement af op Tio Eindhoven. Hij had een flitscarrière op Tio. Op zijn zeventiende begon hij aan de mbo4-opleiding Hotelmanagement in de versnelde variant (fasttrack). Hij koos destijds voor Tio vanwege de kleine klassen en omdat hij in één jaar zijn mbo4-diploma kon halen. Dat lukte en hij stroomde door naar het tweede jaar van Hotel- en Eventmanagement. Na twee jaar studeerde hij ook af aan het hbo, op zijn twintigste dus. Maar met leren was hij nog niet klaar!

Master in Zwitserland

De ambitieuze Thijs startte vervolgens een masteropleiding aan het Hotel and Tourism Management Institute (HTMi) in Sörenberg, Zwitserland. Een kleinschalige hotelschool en universiteit. Hij koos niet voor zomaar een master, maar ging meteen voor een triple awarded degree: een MBA hospitality & toerisme, een postgraduate certificaat in hospitality management en uiteindelijk zijn MSc. Hij hoopt binnen een jaar alweer afgestudeerd te zijn.

Zwaar programma

Van januari tot juni volgde hij acht vakken op het gebied van toerisme, finance, HR en management. Dat betekende lange dagen en nachten studeren. Een heel zwaar programma dus, maar het lukte.

First class honours

Thijs: “Ik zei soms tegen mezelf: ‘Thijs!! Wat ben je aan het doen?!’ Maar het ging goed. Ik ben de jongste student in mijn groep, maar heb de opleiding afgerond met de hoogste eindbeoordeling ooit behaald. Daarnaast heb ik een award gekregen voor ‘best behaviour’ en heb het distinction level behaald, wat vergelijkbaar is met first class honours. HTMi let op veel zaken en geeft ook punten voor bijvoorbeeld het tip-top verzorgd zijn van je uniform en voor gepoetste schoenen.”

Al enkele banen aangeboden gekregen

“Ik ben ook ambassadeur voor HTMi”, vertelt Thijs. “En mag als excellente student mee op reis. Zo ben ik op het Career Event van Tio geweest om over ons instituut te vertellen. Als beloning voor mijn hoge cijfers mocht ik deze zomer op carrièretrip naar Kuala Lumpur. Ik ben bij veel hotels en ketens geweest en heb al enkele banen aangeboden gekregen, waaronder een baan bij het HTMi.”

Thesis

Het afstudeeronderzoek van Thijs houdt hij dicht bij huis: het gaat over de Nijmeegse 4-daagse. Als het goed is, behaalt hij in februari zijn master. En daarna? “Uiteindelijk wil ik graag voor mezelf beginnen, maar nu geniet ik nog even van de mooie omgeving hier in de Zwitserse Alpen.”

Volg Thijs op LinkedIn

Deze ambitieuze student heeft zelfs de krant gehaald: lees het artikel hier