1. Home
  2. Nieuws
  3. Ambitie bij nieuw bestuurslid van Studentenvereniging Cognatio

Ambitie bij nieuw bestuurslid van Studentenvereniging Cognatio

Evenementen organiseren is zijn passie en als hij je daarover vertelt, steekt hij je aan met zijn enthousiasme. Niet zo gek dus, dat hij zich sinds dit studiejaar bestuurslid van Studentenvereniging Cognatio Eindhoven mag noemen. Wesley Spierieus, eerstejaarsstudent Hotel- en Eventmanagement, weet precies wat hij leuk vindt en wat hij wil: “Over tien jaar heb ik een eigen bedrijf in B2B-evenementen met grote klanten als banken en automerken.”

Sinds dit studiejaar studeert Wesley Hotel- en Eventmanagement in Eindhoven. “Ik wilde graag iets doen met evenementen. Toen ik hoorde van deze opleiding, en de combinatie met hotelmanagement, sprak me dat wel aan.” Een hbo-opleiding was voor Wesley, die van het mbo af kwam, niet vanzelfsprekend. “De overstap van mbo naar hbo is best groot. Maar het feit dat er bij Tio kleine klassen zijn met veel persoonlijke aandacht, maakte de overstap voor mij haalbaar.”

Lessen vol passie en plezier

Studeren bij Tio bevalt Wesley goed. “Zeker. Het is duurder dan niet-particulier onderwijs, dat klopt, maar ik vind dat het zeker waard. Vanwege de persoonlijke aandacht; ik heb bijvoorbeeld dyslexie en daar wordt hier goed mee omgegaan. Een ander voordeel is dat de leraren veel praktijkervaring hebben. Zij geven hun lessen met zo veel passie en plezier, die lessen zijn leuk om te volgen. Daar kun je veel van leren.”

Ambitieus

Al die boeiende lessen maken dat Wesley boordevol ambitie zit. “Dit jaar ga ik stage lopen in het buitenland en volgend jaar zoek ik een stage bij een B2B-evenementenbureau. Dat zou ik later ook wel willen; een eigen bedrijf in B2B-evenementen waarbij ik grote klanten als banken en automerken kan binnenslepen.” Wesley volgt zijn vakken met veel plezier. “Bijvoorbeeld drankenkennis van het vak Vaktechniek Restaurant, dat vind ik heel interessant, maar het is ook gewoon heel handig.” Met een knipoog: “Je hebt namelijk altijd wat te vertellen!”

‘Kei gezellig’

Hoewel Wesley uit Zandvoort komt en de Amsterdamse vestiging dus voor de hand lag, besloot hij de eventmanagementopleiding in Eindhoven te gaan volgen. “Ik vond Eindhoven leuker. Deze vestiging is top, er heerst een fijne en gezellige sfeer. Eindhoven is ook gewoon een leuke stad, ik zit hier op kamers. Het stappen is altijd leuk, de Brabantse mentaliteit bevalt me wel. Brabanders zijn zo gezellig!”

In het bestuur van Cognatio

Het verse bestuurslid geniet volop van het studentenleven én heeft een passie voor (het organiseren van) evenementen, dus een bestuursfunctie van de Studentenvereniging Cognatio is hem op het lijf geschreven. Wesley vertelt trots: “Sinds dit studiejaar zit ik in het bestuur van Cognatio Eindhoven. We vergaderen iedere week. Ik houd me bezig met feesten en activiteiten, en dat bevalt me goed. Ik vind het namelijk heel leuk om mensen blij te maken, daar word ik ook blij van!”

Volg Wesley op LinkedIn